Skocz do zawartości

Prawa storna auta siedzi nizej o jakies 05, do 1 cm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie, cala prawa strona tzn, po stronie pasazera siedzi nizej niz lewa? Co to moze byc? Kiedys wydawalo mi sie to to sam tyl a teraz widze ze przod i tyl. Wymienilem amortyzatory z tylu, sprezyny byly cale i w odatku zamienili mi je miejscami a fura dalej przechylona jest , az tak bardzo tego nie widac no ale 1 cm to juz duzo roznicy. Czy ktos mial takie cos bnadz wie od czego to sie bierze?
Opublikowano

Witam

Wydaje mi sie ze jest to szybsze zuzywanie sie zawieszenia z prawej strony spowodowane tym ze zawsze prawa strona drogi jest bardziej zniszczona. Ja zwrocilem uwage ze przy badaniu technicznym w kazdym aucie procentowo prawe amorki sa bardziej zuzyte niz z lewej strony. Innego wytlumaczenia nie ma. Paw fizyki nie oszukasz. Czyba ze cos ciezkiego lezy po prawej stronie w bagazniku :lol: :lol: :lol:

P.S.Nigdy tego nie moerzylem u siebie ale jutro zmierze...

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam jak w temacie, cala prawa strona tzn, po stronie pasazera siedzi nizej niz lewa? Co to moze byc? Kiedys wydawalo mi sie to to sam tyl a teraz widze ze przod i tyl. Wymienilem amortyzatory z tylu, sprezyny byly cale i w odatku zamienili mi je miejscami a fura dalej przechylona jest , az tak bardzo tego nie widac no ale 1 cm to juz duzo roznicy. Czy ktos mial takie cos bnadz wie od czego to sie bierze?

auto po przejsciach, innego wyjscia chyba nie ma... skoro wymieniles amory i sprezyny zamieniles miejscami a dalej krzywo...

sprawdz auto w jakims punkcie co badaja geometrie na komputerze to sprawa sie wyjasni co jest krzywe

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Wg moich obserwacji 90% beemek /zwłaszcza patrzę na e30/ ma prawy tył lekko niżej niż lewy. Może to zamysł fabryki - przeważnie autem jedzie tylko kierowca i wtedy się wyrównuje :)
Opublikowano
DO Marcina, wlasnei o to chopdzi ze jak kupilem bylo wszystko ok, w ta zime zauwazylem ze jakos mi przysiadla :/ PRzednich amorow jeszcze nie zmienilem, wymieniam w tym tygodniu, nie wiem moze to cos pomoze ale watpie szczerze.
Opublikowano

Mógł ci pęknąć kawałek zwoju sprężyny z przodu i całe auto jest przez to nieco przechylone. Mogła tez z przodu prawa sprężyna nieco stracić sprężystość. Innego powodu raczej nie ma. Piszesz zresztą że z tyłu sprężyny masz dobre i zamianiłeś je miejscami i to nic nie dało, to pozostaje jedynie przód.

Jak naciśniesz prawy przód, to lewy tył ci się podnosi i jest efekt, że auto z tyłu nierówno stoi. Zrób eksperyment, niech ktoś podniesie nieco auto z przodu za prawy błotnik a ty idź sprawdzić jak to z tyłu wygląda.

Opublikowano
Zauwazylem ze jak dociskam przod po drugiej stornie gdzie wzytsko ok to podnosi sie tyl tam gdzie jest opuszczony. Moze faktycznie cos z przodem, w czwartek jade na zmiane amorkow to zobaczymy, tez zamienie sprezyny jak beda cale.
Opublikowano
To co pisze Kowal to wszystko racja. Mialem taki sam przypadek. Jesli przod jest "krzywo", tył nigdy nie bedzie prosto. Wina sprężn, choć przy całkowicie padnietym amortyzatorze efekt może być podobny.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam - chciałbym zapytać jak tam twój problem z przechyłem , bo zauwarzyłem że mam to samo ale przód stoi bardzo równo jedynie tył stoi nie równo o jakieś 0,5 -1.5 cm ( kierownice mam po prawej )lewa strona jest wyżej dodam tylko że po wymnianie amortyzatorów ( prawy puścił olej) i sprężyn ( lewa była pęknięta ) problem pozostał nadal . :cry2:
Opublikowano

Ja mam ten sam problem,jakis rok temu wymienilem amory , co prawda nie bylo mnie przy wymianie ale auto stalo w autoryzowanym serwisie i prosilem panow aby zwrocili uwage na spirale,stwierdzili ze spirale sa ok,a auto dalej nie stoi prosto.Faktem jest ze bylem swiadomy ze amortyzator nie jest konstrukcja nośną samochodu ale mialem nadzieje ze wszysko wroci do normy ,ale niestety.Teraz przymierzam sie jeszcze raz do zdiagnozowania (dokładnego)spiral bo moim zdaniem tam tkwi problem,wystarczy ze pol zwoju peknie i auto moze stac krzywo.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano
Dziś zamieniełem stronami amorki i spężyny - i co i nic dalej prawa niżej o jakieś 1cm do 1.5cm dodam tylko że 4 m-c wcześniej wymieniłem przód amorki i sprężyny i stoi równo co do centymetra, co jest grane z tym tyłem nie wiem :mad2: :doh: :cry2: -jeśli macie jakies rady chętnie poczytam