Skocz do zawartości

Zostać przy 318i czy brać 330i [E46]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem z silnikiem N42B20A - wiadomo olej...

Osoba od której ją odkupiłem (znam ją dobrze od ponad roku - poznałem tego "handlarza" i nawiązałem z nim pewne relacje).

Z jego wiadomości kupił auto i przyjechał = auto nie brało oleju i tyle.. Opowiedziałem mu sytuację, że mam kłopoty z autem i tak dalej.

Zaproponował mi, abym sprzedał te auto i kupił normalne czyli 330 lub 325 (bardziej ku 330i) samochód wraca z powrotem do sprzedawcy, a ja dostaje 330i + dopłata z mojej strony

318i jest bardzo doinwestowane.. faktury do 7k.. nie licząc opon.. i nowych innych czesci etc. Więc dopłata z mojej strony jest dosyć mała, a nawet żadna.

Moi drodzy, doradźcie mi.. bawić się dalej z tym silnikiem czy ruszyć w inny = mocniejszy. N42 jako sprawny silnik to moim zdaniem bardzo dobra jednostka.

318i jest w pełnym m pakiecie 2, bogate wyposażenie, oryginalne zadbane, tylko ten olej.... Bardziej schylam się ku benzynie, bo na diesla nie robię tylu km.W n42 zrobiłem 20k.

Prawdopodobnie naprawię jeszcze uszczelniacze zaworowe n42 i zobaczymy..

Będę żałować tej zmiany? Co Wy byście zrobili na moim miejscu.

Opublikowano
Oddasz mu 318i, w które wpakowałeś niezłą kasę, a w zamian dostaniesz 330 i co? i loteria? Albo nie włożysz w to auto nic przez rok (w co nie wierzę w sumie w ogóle), albo wpakujesz tyle samo co w poprzednie. Zostaw sobie ten N42, przynajmniej wiesz co masz i co może się skopać lub co jest jeszcze do zrobienia. Gdyby proponował Ci zamianę na nówkę to co innego, no ale to marzenie ściętej głowy.
Opublikowano
  • Autor

330i mam sobie sam wybrać, przez pewien okres będe miał dwa auta.. jeden będzie trzeba sprzedać :[

Myślę właśnie, myślę.

Opublikowano
Widać że cię kusi mocniejsze auto i jak nie zamienisz to cały czas to za tobą będzie chodzić.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

poczytaj sobie o 330i, one nie są oazą bezawaryjności a pewne kwestie sa nie do unikniecia np vanos (regeneracja)

jednak prawdziwe bmw to minimum 6garów z naciskiem na 330i i tutaj żadne koszty roli grac nie powinny jesli ktoś jest tego świadomy, kto jezdził ten wie... dzwięk itp poezja ;)

sam decyduj :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
  • Autor

Szukam i szukam, 330i nie jest takie tanie. Ceny od 28 tys do 40 tys z tym co bym chciał. czarnuch m pakiecor, pełna fabryka.

Udało mi się znaleźć ładnie 325i - skóry, m pakiet, z serwisem i taką jaka zresztą chciałem.

330i podejrzewam, że ciężko będzie znaleźć w miarę dobrej cenie.

Te po lifcie 325i to m56 czy m54 :)

Opublikowano
jak masz zamiar brać tą 330i to weż ja sprawdz dobrze , najlepiej silnik czy równo pracuje czy kompresia w cylindrach ok, czy wycieków nie ma itd, czy moc ma w miare seryjna idt,, jak juz szućąć dobrej 330i to na mobile.eu niemcy nie są daleko to nie ameryka, a napewno coś tam znajdziesz, a znajomy spowadzi ci auto przez komis i bedziesz miał duzo taniej :D
Opublikowano
  • Autor

Wiadomo :D Polak mądry po szkodzie...

Dlaczego dużo taniej przez komis? :D Nie chcę jakiegoś trupa, zresztą i tak go sprawdzę zanim stanie się mój.

Nawet za 2k euro kupię, ale ja chce w miarę w dobrym stanie i wyposażenie.. :)