Skocz do zawartości

Problem z tylnym mostem (dyferencjał) NAPRAWA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na początek opiszę swój problem w moim bmw 320i e90 od jakiegoś czasu zauważyłem dziwne szumienie (świst) z tyłu samochodu dokładnie z dyferencjału stwierdzili to w serwisie i ja też tak uważam najbardziej słyszalny przy prędkości 60-70 i 100-110 km/h. Jak dodaje gaz i go puszczam wtedy jest słyszalny na luzie oraz sprzęgle nie słychać go.Podejrzewają że to łożysko/ka które w nim są.Dodam że żadnych wyciekow z niego nie mam.

Dlatego też szukam kogoś dobrego kto zajmuje się naprawą, regeneracja dyferencjałow najlepiej okolice lubuskiego.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie wiem czy nie taniej bedzie kupic używke.
Opublikowano
  • Autor

Wolałbym zrobić niż kupić używke nie wiadomo na jaki się trafi.

Może ktoś zna kogoś dobrego kto się w tym specjalizuje będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano
  • Autor
Gdzies tu na forum właśnie widziałem że ich polecali. Dzięki, będę do nich dzwonił.
Opublikowano
Do benzynki używki to baaaardzo trudny temat, sam szukałem i ciągle same diesele
Opublikowano
Potwierdzam ,mam już trzeci i też wyje. Gość z firmy KRAMEX (jest na allegro) za most od diesla po przerobieniu z Twojego (wstawia flansze) i wysyłają ci go na adres (oczywiście też zabierają) kurierem chce 1000 zł. Sam potwierdził, zresztą nie tylko on że benzyna to bardzo ciężki temat. Teraz jak jest ciepło to u mnie nie wyje, ale na jesień będę u nich chyba wymieniał.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Byłem u Pana Adama z linku który podał jacekmury1 wymienił łożyska i po problemie hałasu z tyłu już nie ma. Jak na razie przejechałem 600km. Polecam tego gościa.
Opublikowano
Byłem u Pana Adama z linku który podał jacekmury1 wymienił łożyska i po problemie hałasu z tyłu już nie ma. Jak na razie przejechałem 600km. Polecam tego gościa.

Kolego a ile zaplaciles i co zostalo wymienione?

MADE IN PRL
Opublikowano
  • Autor
Zapłaciłem 1700zł a zostały wymienione łożyska na stożkowe.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy!

Pada mi powoli dyfer, przelozenie ma 2,35 ciezko taki znalezc a jak juz znajde to ceny kosmiczne.

Czy ma ktos dostep lub namira na taki dyfer ,albo ewentualnie jakim go moge zastapic zeby nie bylo problemow.

Mam manualna skrzynie biegow.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc. :)

• 2 lata później...
Opublikowano

itam.

Chciałbym odświeżyć temat. Niestety dopadł mnie "świst" dyferencjału - diagnoza to wymiana lub regeneracja. Chciałbym zaryzykować z regeneracją. Czy ktoś z Kolegów kojarzy jakiś warsztat który się w tym specjalizuje na Śląsku lub ew. w pobliżu? Ew. czy korzystaliście z usług P. Drypy z Pruszcza Gdańskiego (dosyć często się pojawia się na forum) - jaki był efekt naprawy?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mogę Ci podać z Łodzi kontakt, blisko autostrady A1. Możesz przyjechać do nich z mostem i jak Twój tylko wyje, a nie ma uszkodzeń większych, to wymienią Ci po prostu na sprawny. Koszt 1000 zł z tego co pamiętam.
Opublikowano
Mogę Ci podać z Łodzi kontakt, blisko autostrady A1. Możesz przyjechać do nich z mostem i jak Twój tylko wyje, a nie ma uszkodzeń większych, to wymienią Ci po prostu na sprawny. Koszt 1000 zł z tego co pamiętam.

Chętnie przyjmę numer. Dzięki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
tel. 692111445
  • 1 rok później...