Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, chce założyć w swoim samochodzie 428i wydech performance od 35i, czarny grill, naklejki performance, oraz polakierować i założyć tylną lotkę i lusterka. W ASo którym kupiłem samochód za sam montaż z lakierowaniem krzykneli mi 2800zł. Moim zdaniem gruba przesada. Nie chce robić tego nie w ASO.... jak myślicie ile to powinno w sumie kosztować i do którego ASO najlepiej się z tym zgłosić, żeby zrobili wycenę którą zamierzam pokazać w swoim ASO.
Opublikowano

Miałem ten sam dylemat. Pisałem do kilku Aso ale są chorzy. Te koszty to właśnie ok. 2000.

Dodam że wydech robie teraz poza Aso i montaż mam w gratisie. A ogólnie to jest to robota na 2-3 stowki plus jakieś 400 za lakierowanie.

Opublikowano

Możecie zdradzić ile kosztuje taki podwójny wydech M Performance oraz ta nakładka na zderzak z podwójnym wycięciem?

Przy okazji – czy ten wydech nie jest uciążliwy na autostradzie na dłuższej trasie?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Rób poza ASO. Zakładasz części dedykowane przez BMW więc nikt za to nie ma prawa zabrać Ci gwarancji.
Opublikowano

Ja mam zrobiony wydech w MG i straciłem tylko gwarancje na wydech " ciężko reklamować coś co nie jest BMW oraz nie zakładane u nich "

Natmiast wszystkie częsci oryginalne możesz zakładać gdzie chcesz , przy rozpatrzeniu gwarancji potrzebna jest tylko faktura zakupu oraz faktura na montaż

• Członkowie klubu
Opublikowano
Z cena części i montażu w ASO tez moze być rożnie. Chyba nie maja ustalonego cennika, patrząc po moich doświadczeniach. Za czarnego grilla z montażem ustalili mi cenę na niewiele ponad 500 zeta ( poza ASO cieżko byłoby zrobić to duzo taniej). Nie miałem czasu, wiec na założenie pojechałem po ok 2 miesiącach. Po umówieniu wizyty przysyłają mi smsem wycenę - prawie 900 zl :shock: Na montaż pojechałem z pierwotna wycena na papierze, koleś cos postekal ze kolega złe elementy wpisał do wyceny, koniec końców zapłaciłem 570. Istotne jest to, ze maja cos takiego jak roboczogodzina i moze Cie wynieść rożnie w zależności od tego ile czasu sobie policzą.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Faktycznie ceny wszedzie inne, trzy lata temu w Rzeszowie w Aso za grilla z montażem zapłaciłem 480 pln.
Opublikowano
własnie, wycena montażu grila to 492zł , także ja sobie go założe samemu:) tlumik to koszt 4 tys + 2 końcówki= 1tys + montaż w ASO 1tys . W sumie to koszt 6tys. tak czy inaczej jutro zamawiam:)
Opublikowano

To sensowna wycena na tle tego co ja dostałem.

w tym samym zakresie 8 tys. Żart :)

Które ASO?

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam

- chcę załozyć hak holowniczy do nowego X3, auto jest w leasingu BMW, za założenie w serwisie krzyknęli 3900pln plus hak 7300pln. Zakładają haki Westfalia, który normalnie kosztuje 1200pln, chcę założyć taki sam hak w autoryzowanym serwisie, nie BMW. Leasing nakazuje założenie w BMW, gdzie nie ma tego w ogólnych warunkach umowy. Jedynie co jest napisane to że "korzystający musi poprosić o zgodę na dołączenie lub odłączenie jakich kol wiek części", oraz "korzystający zobowiązany jest używać Przedmiot Leasingu zgodnie z przeznaczeniem, właściwościami i instrukcjami producenta oraz Dealera.......

Doradźcie:

Co i Jak mam zrobić aby zamontować hak poza serwisem BMW.

Z góry Dzięki

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie prościej zadzwonić do ASO i z nimi porozmawiać? Skąd mamy wiedzieć.