Skocz do zawartości

E46 318i znikomy przebieg WBAEY71070KS57664

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może nie wiele jeździł ponieważ coś z tym autem było nie tak , a to bardziej prawdopodobne niż to , że stał sobie od tak tym bardziej , że jest to jedena z bardziej awaryjniejszych jednostek , ludzie pchają się w ten motor bo kusi dynamiką i małym spalaniem , ale potem jęk zawodu że olej leje się strumieniami , rozrząd hałasuje.
Opublikowano
Nie zawsze jest tak, że mając samochód kręcisz nim kilometry. Moja Beta ma przebieg roczny około 3.500 km (codziennie 7 km do pracy i powrót oraz trzy może cztery wyjazdy w "trasę" tylko zimą, jeżdże nią od 6 lat). Reszte robię na moto (też zresztą BMW :D ) i sezonowo przejeżdżam ponad 40.000 km, więc sam widzisz, że można mieć niski przebieg.
Opublikowano
  • Autor

Zgadzam się z Waszymi uwagami. Jednak zdarzają się przypadki, że kierowcy jeżdzą bardzo mało. Kolega miał passata 1.9TDI rocznik 2002 i przez 5 lat zrobił 25000km (słownie: dwadzieścia pięć tysięcy!!!!).

Też nie chce mi się wierzyć w ten przebieg, ale jeśli auto faktycznie jeździło niewiele po Polsce, bo na takich właścicieli trafiało to warto zobaczyć samochód. Szczególnie, że sprzedający w weekend udaje się na mały wyjazd i będzie przejeżdżał przez moją miejscowość.

Na co szczególnie zwrócić uwagę przy tym egzemplarzu?

Opublikowano
Ale przecież ten przebieg może być oryginalny nikt nie pisze że nie , napisałem że może powodem były jakieś usterki że auto dużo nie jeździło a że jest to jeden z bardziej awaryjnieszych silników w gamie BMW , więc trzeba także to wziąść pod uwagę.
Opublikowano
  • Autor
Ale przecież ten przebieg może być oryginalny nikt nie pisze że nie , napisałem że może powodem były jakieś usterki że auto dużo nie jeździło a że jest to jeden z bardziej awaryjnieszych silników w gamie BMW , więc trzeba także to wziąść pod uwagę.

Jasne. Nikt nie pisze, że nie masz racji. Powiedz mi z czego wynikała awaryjność tego silnika? Czy da się poznać, że z silnikiem/osprzętem jest coś nie tak czy wymaga to diagnostyki komputerowej? Czy ta cena jest odpowiednia do rocznika,silnika,wyposażenia, przebiegu ? Sprawdzałem na allegro, ale rozrzut w cenach jest ogromny.

Opublikowano

Jasne. Nikt nie pisze, że nie masz racji. Powiedz mi z czego wynikała awaryjność tego silnika? Czy da się poznać, że z silnikiem/osprzętem jest coś nie tak czy wymaga to diagnostyki komputerowej? Czy ta cena jest odpowiednia do rocznika,silnika,wyposażenia, przebiegu ? Sprawdzałem na allegro, ale rozrzut w cenach jest ogromny.

Głównie rozrząd oraz olej który jest pobierany w dużych ilościach , a także wycieki oleju i naprawdę nie łatwo to ogarnąć niektórzy po prostu odpuszczają i tak jeżdzą lub się pozbywają auta jest sporo tematów o usterkach w tym silniku na forum poszukaj poczytaj i będziesz miał odpowiedz czy warto bo ja uważam że lepiej poszukać 6 cylindrówki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-318i-ID6y7AVX.html

Rozmawiałem z właścicielem. Podobno od sprawdzenia pojazdu w 2009r. samochodu jeździł niewiele (ostatni rok to przebieg 15000km wg CEPiK).

Co sądzicie o tym egzemplarzu?

Sprawdź co się działo z tym autem do tego 2009 roku i na ile jest udokumentowany przebieg. Cena nie jest jakaś podejrzana więc może nie ma tu ściemy jakiejś. Ale sprawdzić trzeba.

Opublikowano
  • Autor

Nigdy nie jeździłem samochodem marki BMW. Faktycznie bać się cen napraw? Czy są znacznie wyższe od Mazdy 3/6 lub Hondy ?

Głównie rozrząd oraz olej który jest pobierany w dużych ilościach , a także wycieki oleju i naprawdę nie łatwo to ogarnąć niektórzy po prostu odpuszczają i tak jeżdzą lub się pozbywają auta jest sporo tematów o usterkach w tym silniku na forum poszukaj poczytaj i będziesz miał odpowiedz czy warto bo ja uważam że lepiej poszukać 6 cylindrówki.

Sprzedający przyznał mi się do pocenia z okolic skrzyni biegów, a także do niedziałającego jednego czujnika cofania pod wyjeździe z myjni. Aaaa i jeszcze mała wgniotka na zderzaku po parkowaniu żony. Według niego reszta jest w porządku.

Opublikowano
Nie zawsze jest tak, że mając samochód kręcisz nim kilometry. Moja Beta ma przebieg roczny około 3.500 km (codziennie 7 km do pracy i powrót oraz trzy może cztery wyjazdy w "trasę" tylko zimą, jeżdże nią od 6 lat). Reszte robię na moto (też zresztą BMW :D ) i sezonowo przejeżdżam ponad 40.000 km, więc sam widzisz, że można mieć niski przebieg.

Można też w ogóle nie jezdzić i pózniej spuentować, że przeloty rzędu 3500kim to straszny przebieg :D

A tak na poważnie. Cofanie liczników w sprowadzanych autach, to przecież już nie hobby ale jakiś narodowy sport. Cofają wszyscy, duzi i mali, więc lepiej założyć że ma dużo większy przebieg, odpowiednio sprawdzić i ewentualnie miło się rozczarować.

Opublikowano
lepiej juz kupic r6 valvetronici to shit, to juz lepiej przedlifta z m43 ogarnac :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A wg mnie auto godne uwagi. Warto obejzec i byc moze kupic. A róznice w przebiegu miedzy 115 a 215 tys km powinenes wychwycic od razu po zmęczeniu i wyglądzie wnetrza. Zreszta obejzyj kilka 318i w podobnej cenie i potem tę sztukę - jest duża szansa ze ta będzie najlepsza.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Miałem kiedyś e46 318i, nie byłem zadowolony z silnika, dwukrotnie padł napinacz... ale pewnie mechanik był tak świetny, że wziął kasę i ch** za przeproszeniem zrobił.