Skocz do zawartości

Ręczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pyt. Jak naciągnąć linke od ręcznego w kole? I co musze rozebrać?bmw e46 2002 r 318i 2.0b sedan
Opublikowano
  • Autor
Teraz dokrecalem linke w kole i lewe kolo ok a prawe to link a jest dluga w recznym nie idzie jej dokrecic, dokrece na maksa to jeszcze jest odstęp co mam zrobic?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pozostaje regulacja w bębnie tylnej tarczy.

Najlepiej zdjąć ją całkiem i zobaczyć stan okładzin.

Oczywiście istnieje ryzyko, że wysypią się jak mak. Ale jeśli tak, to i teraz nie spełniają swego zadania, więc żalu po nich nie będzie.

Opublikowano
  • Autor
Okladziny byly wymieniane na nowe ...mechanik pow ze co jakis czas mam sobie podkrecac reczny bo musza sie dotrzeć. .. noi zaczelem podkrecac podkrecilem na maksa na lince w środku noi jedna ladnie doszla kolo chamuje a drugiej nie moge dokrecic do konca ... nie wiem czy jakaś tulejke zalozyc?czy linka sie gdzies wyczepila?
Opublikowano
W hamulcach bębnowych nie masz samoregulatora więc podnośnik i do dzieła.
Opublikowano
Ustaw regulatory w bębnach. Zdejmij koła i bębny a jak masz pojęcie to nawet bębnów nie zdemontujesz tylko przez dziurkę je ustawisz.
Opublikowano
  • Autor
Ustawialem dzisiaj regulatory... i jedno kolo ok drugie koko ustawilem i pozniej chcialem na lince w recznym i ta linka wystaje tak daleko ze jak dokrece do konca to jeszcze troche brKuje...
Opublikowano
A zaciskają się w ogóle szczęki w tym kole? Zahaczony koniec linki na pewno? Jak tak to nowa linka ewentualnie drutuj jakąś podkładkę. Swoją drogą ręczny w e46 to straszna padlina jest.
Opublikowano
  • Autor
Tak szczęki sie ruszaja wszystko zaczepione...dalem podkladki i szału nie ma ... reczny jest taki jakby go nie bylo... dziwne jeszcze jest to ze zaciagne reczny ruszam kolem do przodu nic a do tylu kolo sie obroci do polowy i stanie...juz nie wiem co jest grane
Opublikowano
Kolego, poluzuj linki na max, podkręć na szczekach regulator i dopiero naciągnij linki. Będzie ok :D
Opublikowano
  • Autor
Czytalem juz o tym i tak zrobilem i takie właśnie sa efekty :/