Skocz do zawartości

Ile trzeba dac za E36 320 lub 325 Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ile trzeba dac za E36 320 lub 325 Coupe z 92-93 w idealnym stanie.
Opublikowano
kłania sie allegro ,ebay,otomoto>>>>>..
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

Wszystko zalezy od wyposazenia, stanu itd.

Mysle ze 320i w granicach 10-12tys. a 325i okolo 15 tys.

PZDR :cool2:

Opublikowano
  • Autor

Zadalem pytanie bo np na Allegro i innych rozrzut od 7000 do 18000.

Znajomy chce kupic 320 lub 325 tylko igle i interesuje go ile warto dac.

Opublikowano
Zadalem pytanie bo np na Allegro i innych rozrzut od 7000 do 18000.

Znajomy chce kupic 320 lub 325 tylko igle i interesuje go ile warto dac.

Tylko za zachodnia granica...

Nie bedzi taniej niz 4,5-5 kEuro za "igielke" :wink:

Opublikowano

Igla nie igla, ja zawsze po zakupie auta na same plyny, filtry i robote wydaje w okolicy 1000zl. Jesli mialem auto z paskeim rozrzadu to z robocizna dodatkowo szlo okolo 500zl. Z reguly klocki i tarcze tez sa w iglach do wymiany lub w niedlugim czasie wiec kupujac jakies lepsze trzeba znowu wyskoczyc z okolo 1000-1500zl. Oczywiscie sa tacy co wola zaryzykowac i jezdzic dopoki auto odpala/hamuje... Zatem jesli ktos sprzedaje autko za 7000zl to jaki sens wladowac w niego okolo 2000zl na podstawowe materialy ekspolatacyjne ;o, zwlaszcza jesli na nic one sie mu juz nie przydzadza - pytanie reotoryczne, skierownae do optymistow :d...(dla mnie raczej ludzi naiwnych...). Pomiajm zawieszenie, niestety to na naszych drogach tez czesto jest wytluczone a do mnie (e36 328) koszt sprezyn i amorkow, pomijam cala reszte to koszt bez robocizny okolo 1500zl za najtansze kyb.

Dlatego ja jestem zdania najlepiej kupic auto z bardzo zadbana blacharka i bezwypadkowe w mozliwie najmniejszych pieniadzach a potem od razu wladowac okolo 5k i cieszyc sie z jazdy, a nie myslec za 3kkm olej, za 4kkm klocki, za 8 tarcze, za 1kkm filtr paliwa i ciagle z autem do warszatu i po czesci... Wydac raz i miec spokoj. Jak kupilem auto sprzeglo niby bralo jeszcze ok, ale jak sie ptrzekonalem po okolo 5kkm w najblizszym czasie bedzie trzeba je wymienic. Kupujac uzywane auto trzeba sie liczyc z tymi wszystkimi wydatkami, same w sobie sa stosunkowo niewielkie, ale jak sie nazbiera to rosnie suma stosunkowo duza patrzac na koszt zakupu...

Opublikowano
do mnie (e36 328) koszt sprezyn i amorkow, pomijam cala reszte to koszt bez robocizny okolo 1500zl za najtansze kyb.

:jawdrop:

Sprezyny sie wymienia jak pekaja, albo sa dobre albo zniszczone. Jakas bardzo dziwna cene podales, jakby ta jedynka z przodu niechcacy sie dopisala ;)

Opublikowano
Igla nie igla, ja zawsze po zakupie auta na same plyny, filtry i robote wydaje w okolicy 1000zl. Jesli mialem auto z paskeim rozrzadu to z robocizna dodatkowo szlo okolo 500zl. Z reguly klocki i tarcze tez sa w iglach do wymiany lub w niedlugim czasie wiec kupujac jakies lepsze trzeba znowu wyskoczyc z okolo 1000-1500zl

To jakieś takie słąbe te igły kupowales ;) Sprowadzając swojego sprzeta wydałem kase tylko na olej 150zł. Tarcze, klocki mialem w zaje***** stanie. Po jakims czasie zmienilem płyn chłodniczy.

Opublikowano

Dyfer powiedz mi gdzie mozna kupic komplet amortyzatorow i sprezyn do e36 328 coupe firmy kayab za 500zl...

Jesli chodzi o wymiane czesci eksploatacyjnych to nie zwracam uwagi na stan auta po prostu wymieniam je po zakupie auta - ot cala filozofia...

Opublikowano
Jesli chodzi o wymiane czesci eksploatacyjnych to nie zwracam uwagi na stan auta po prostu wymieniam je po zakupie auta - ot cala filozofia...

Tylko po co wymieniac cos co jest dobre? takim sposobem mozna wpakowac i duzo wiecej kasy... amory, tarcze, płyny, klocki oraz inne zuzywajace sie elementy zawieszenia.

Opublikowano
  • Autor
Chyba wam sie tematy pomylily Pytaj o amory w Dziale Gielda :nienie:
Opublikowano

Wracając do tematu to myslę, że cena 12tyś. jest optymalną za którą mozna kupić autko w dobrym stanie. Oczywiscie zdarzają się okazje, ale auta za 7000zł raczej do nich nie należą.

PS.Po co wymieniać cos co jest sprawne :duh: Chyba niektórzy mają za dużo forsy, tylko pozazdrościc. :mrgreen:

Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Ja swoja kupilem w pazdzierniku 2005 za 14 tys. ale w stanie idealnym i z bogatym wyposazeniem i wcale nie taka mloda bo z 1991 roku. Takze ceny sa bardzo rozne ale do 15 tys. to juz kupisz cos ladnego.