Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie taka sytuacja....

Niezbyt rozgarnięty w nowej Buni odkryłem że mam składane automatycznie lusterka :duh: co mnie strasznie ucieszyło jednak pojawił się problem gdyż lewe bez problemu działało a prawe po zamknięciu otwierało sie. Po 4 próbach przestały w ogóle reagować na przycisk. Miał ktoś coś jakiś taki problem....

Buczu
Opublikowano
Gdzie to odkryłeś i jak?
Wiek nie gra roli ,ważny jest stan.
Opublikowano
no przeczytałem instrukcje :lol: ; a tak poważniej to obok przełącznika na lewe i prawe lusterko jest taki mały kwadratowy przycisk i już. Naciśniete i złożone było... A kiedy... po piwie :D
Buczu
Opublikowano
Dzieki kolego. Juz napisałem zobaczymy. A kupiłeś to może?? To jest tylko wymiana mechanizmu czy coś jeszcze??
Buczu
Opublikowano

Hej

Jeszcze nie wymieniałem bo jedno z lusterek po małej przygodzie mam sklejone na stałe i puki co nie używam składania, szukam nowego lusterka i wtedy hurtowo zabiorę się za wymianę jednego i naprawę mechanizmów jeśli będzie taka konieczność.

Opublikowano
Ok, ale pisałem do kolesia i jednak to nie mechanizm tylko jakiś czujnik lub mikroprocesor. Też mi się tak zdawało bo mechanizm jako mechanizm to śmiga i jest stabilny. Ale teraz jestem wyjeździe więc zajme się jak wróce.
Buczu
Opublikowano
daj znac jak potoczyla sie sprawa czy faktycznie to elektronika a nie mechanika?
Opublikowano
Spoko,tylko tak ze 3 tygodnie sie zejdzie wiec cierpliwość .... :cool2:
Buczu
  • 2 lata później...
Opublikowano

Korzystając z podobnego tematu spytam się Was o przypadłość moich lusterek...

Przy próbie złożenia ele lusterek obydwa składają się i odrazu sie rozkładają. Switch uszkodzony w obydwu?

Kolejna zagadka to gdy włączam wsteczny pr szkło lusterka zaczyna delikatnie ustawiać sie w lewo/prawo/góra/dół (niezależnie czy przełącznik jest ustawiony na R lub L lusterko) po czym ustawia sie we wcześniej przeze mnie ustalonej pozycji :/

Ktoś z Was miał podobnie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy próbie złożenia ele lusterek obydwa składają się i odrazu sie rozkładają. Switch uszkodzony w obydwu?

Kolejna zagadka to gdy włączam wsteczny pr szkło lusterka zaczyna delikatnie ustawiać sie w lewo/prawo/góra/dół (niezależnie czy przełącznik jest ustawiony na R lub L lusterko) po czym ustawia sie we wcześniej przeze mnie ustalonej pozycji :/

Prawe lusterko się przestawia po wrzuceniu wstecznego biegu, aby pomóc kierowcy przy cofania, parkowaniu (krawężniki itp.). Jest to funkcja połączona z opcją. Składania lusterek. Tak samo jest w seriach BMW F...czy w np.Audi.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Prawe lusterko się przestawia po wrzuceniu wstecznego biegu, aby pomóc kierowcy przy cofania, parkowaniu (krawężniki itp.). Jest to funkcja połączona z opcją. Składania lusterek. Tak samo jest w seriach BMW F...czy w np.Audi.

Doskonale o tym wiem. Lusterko nie kładzie sie na krawężnik tylko delikatnie przestawia sie w każdą strone.