Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem auto z automatem ZF z 2007 roku 2.0 benz z oryginalnym przebiegiem 110 tys , kiedy zmienić olej w skrzyni i jaka jej trwałość ? Czytałem gdzieś , że kosz konwertera pęka itp ? Jaki macie doświadczenia ?
Opublikowano

witaj

miałem ten automat w 2.0d (N47)

co maksymalnie 80 tys zmienia się olej z miską i filtrem

przy 250.000 zmieniłem konwerter

nowy właściciel ma teraz jakieś 330.000 km i skrzynia śmiga jak nowa :)

Opublikowano
To czas najwyższy zmienić ... 1700 pln koszt wszystkiego w Gdańsku , ciekawe czy ta miska to oryginał będzie w tej cenie ...
Opublikowano

duza trwalosc w stanach juz niektore przekraczaja 500 tys km bez napraw ale trzeba zmieniac olej i miske co 80 tys/100 tys max

rekordzista ma chyba 610 tys km nalatane na N52 3.0

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Penny1 ja jestem z Gdańska, robiłem skrzynie w AutoMat w Mieszewie. Za nową tuleje, 6 litrów leju Revanol, miskę oryginał ZF oraz usługę zapłaciłem 1220PLN Brutto. Zanim cokolwiek było wymieniane, 20-30minutowa jazda próbna autem w mojej obecności i sprawdzenie skrzyni pod kontem sprawności.
Opublikowano

To bardzo pewne zrodlo przy okazji, napewno nikt nie bedzie ci wciskal chinakiej miski.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Wymiana konwertera w 320i przy 195tys.

a olej byl wymieniany jak zaleca producent skrzyni co 80/100 tys czy wedlug BMW ?

Moja La Bunia

DO E9x :