Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcialem sie do wiedziec czy taka dosc konkretna temperatura jaka bije od silnika po otwarciu maski to normalne jest? Od czasu do czasu pojawia sie delikatny dym z pod maski, kilka dni temu i dzis znowu, smrod spalenizny . Jakies pomysly Panowie?
Opublikowano
To nie dym raczej a para wychodzi z silnika nie wiem dokladnie z kad. Ale tak wypuszcza ja jakby pulsacyjnie ; ( ratunku czy moze to miec cos wspolnego z ubytkiem plynu chlodniczego?
Opublikowano
Jeżeli ubywa ci płynu to tak jak twierdzisz że co jakiś czas to ja bym zwrócił uwagę na korek wlewu płynu być może jest coś nie tak z układem chłodzenia silnik się przegrzewa dostaje wysokiego ciśnienia korek upuszcza musi upuścić ciśnienie .Musisz dokładnie sprawdzić co jest z układem sprawdz jaką masz temp. w menu jakie są węże czy twarde czy wiatrak się uruchamia i przy jakiej temp.
Opublikowano
Myślę że coś jest nie tak w m43 podchodzi do 107 jest to normalne układ pracuje pod sporym ciśnieniem ale jeżeli się nie znasz radzę podjechać do jakiegoś ogarniętego człowieka co by nie było ostrej awarii
Opublikowano
111 jeszcze jest akceptowaln. Dymek pewnie za sprawą wycieku z pompy vacum, standard w n42

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wydmuchiwanie gorącego powietrza spod silnika wynika z konstrukcji chłodnicy a dokladniej jej obudowy. Wejdź pod auto i zobacz jak to jest zbudowane.

Układ wysokociśnieniowy i temperatury które osiągasz są raczej normalne.

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
107 max dla N42 czasem 108 jak stracę panowanie nad nogą..

Czyli jak przyśpieszasz temperatura rośnie ? Nie wiem jak jest w n42 ale u siebie w m52 gdy jadę z stałą prędkością np 90km/h to temperatura oscyluje w granicy 95/96 natomiast w trakcie przyśpieszenia gdy termostat się otwiera spada do 77-82 stopni.

Opublikowano
Wlasnie jak przyspieszam to na chwile spadnie, wracam do rownej predkosci i pochodzi z powrotem. Ale skoro tak musi byc to jestem Wam wdzieczny, rozwialiscie moje obawy :P