Skocz do zawartości

Silnik B47 opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie chodzi mi o zużywanie się części, lecz o niska trwałość bądź wady konstrukcyjne.
  • Odpowiedzi 183
  • Wyświetleń 147,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dziwne pytanie. Coś w stylu "czy ktoś słyszał o notorycznie zużywających się klockach hamulcowych?" Turbina jest częścią eksploatacyjną i prędzej czy później się zużyje.

Opublikowano
Czytam i śmiać się chce ...... Powiem tak -262 tyś przebiegu i silnik B47 jak żyleta!!!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czytam i śmiać się chce ...... Powiem tak -262 tyś przebiegu i silnik B47 jak żyleta!!!

To że Twój to nie znaczy że każdy.

Dlatego śmiać mi się chce, jak ktoś buduje własny światopogląd po jednej opini.

Miałem 1.9dCi (nie jedno) i też żyleta. Inni nie mieli tyle szcześcia.

Co nie znaczy że B47 jest złe, bo jest dobre :)

Opublikowano
Może kolega chciał napisać, że jego juz poszła na żyletki... :lol:
Opublikowano
Nie chodzi mi o zużywanie się części, lecz o niska trwałość bądź wady konstrukcyjne.

Daj vin twojego auta

Poszlo na priv

Opublikowano

Tak na pewno))) Kupujcie dalej okazji :lol: niemcy też umieją wsadzić kawałek chińskiego wynalazku do obd , żeby zatrzymać przebieg , a przed serwisem wyciągnąć :norty:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W UK też jest to dość popularne bo samemu pod domem można sobie to ustrojstwo założyć i za pomocą przycisków na kierownicy aktywować lub dezaktywować naliczanie przebiegu, a najgorsze że można to kupić bez problemu oficjalnie w sklepie internetowym.
Opublikowano
Twoje raczej zadbane nie było.W zasadzie każdy serwis po czasie.

Rozumiem, że piszesz o moim aucie?

Opublikowano

Tak na pewno))) Kupujcie dalej okazji :lol: niemcy też umieją wsadzić kawałek chińskiego wynalazku do obd , żeby zatrzymać przebieg , a przed serwisem wyciągnąć :norty:

Odkupiłem. Od firmy po zakończeniu leasingu

Opublikowano
Tak jest z Holandii, kolega ściągnął go po leasingu w NL. Rzeczywiście chwile wisiał u Rafała Głaczyńskiego w ogłoszeniach.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
u mnie nie było...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wczesniej w f10 i teraz w g30 nie ma poboru oleju w silniku B47.
Opublikowano

Hej.

Przypuszczam ze w silniku b47 są klapy wirowe z uszczelką , co ile kilometrów wymieniacie taka uszczelkę z klapami ? Lub co ile km powinno się ją wymieniać ?

Dzięki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Hej.

Przypuszczam ze w silniku b47 są klapy wirowe z uszczelką , co ile kilometrów wymieniacie taka uszczelkę z klapami ? Lub co ile km powinno się ją wymieniać ?

Dzięki.

W przypadku N47 to loteria,jak rozrząd.

Warto tam po prostu po zakupie zajrzeć.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Hej.

Dzięki.

No to źle przypuszczasz. W b47 klapy są w kolektorze nie z uszczelką jak w n47...

Krzysztof
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a czy jak B47 wypala DPF to klapy wirowe biorą w tym udział? nie wiem, zamykają się lub otwierają na wolnych obrotach?
Opublikowano
Hej.

Dzięki.

No to źle przypuszczasz. W b47 klapy są w kolektorze nie z uszczelką jak w n47...

Czyli widzę ze co wchodzi nowa zmiana to kolejny model znowu wracają do tego co było.... ehhh

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie narazie w g31 520d 165k, ale z ciekawości jak z kolegą szukaliśmy auta dla niego, stała g31 z tym motorem i miała 309k nalotu, po leasingu, czyli 30k itp. W papierach praktycznie tylko eksploatacyjne rzeczy , wymianiany tylko zbiornik ad blue.

Wzięliśmy na jazdę próbną i autko jak w zegareczku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Adblue- fuj ! . Tak to silnik daje radę .
Opublikowano

this is a version designed for the browser, which you can play anywhere, no need to install it, you can start playing anywhere, on your computer, on your phone, on a computer board.

stumble guys