Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czytam i śmiać się chce ...... Powiem tak -262 tyś przebiegu i silnik B47 jak żyleta!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytam i śmiać się chce ...... Powiem tak -262 tyś przebiegu i silnik B47 jak żyleta!!!

To że Twój to nie znaczy że każdy.

Dlatego śmiać mi się chce, jak ktoś buduje własny światopogląd po jednej opini.

Miałem 1.9dCi (nie jedno) i też żyleta. Inni nie mieli tyle szcześcia.

Co nie znaczy że B47 jest złe, bo jest dobre :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie chodzi mi o zużywanie się części, lecz o niska trwałość bądź wady konstrukcyjne.

Daj vin twojego auta

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Twoje raczej zadbane nie było.W zasadzie każdy serwis po czasie.
Opublikowano
Może kolega chciał napisać, że jego juz poszła na żyletki... :lol:

Tak na pewno))) Kupujcie dalej okazji :lol: niemcy też umieją wsadzić kawałek chińskiego wynalazku do obd , żeby zatrzymać przebieg , a przed serwisem wyciągnąć :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W UK też jest to dość popularne bo samemu pod domem można sobie to ustrojstwo założyć i za pomocą przycisków na kierownicy aktywować lub dezaktywować naliczanie przebiegu, a najgorsze że można to kupić bez problemu oficjalnie w sklepie internetowym.
Opublikowano
Może kolega chciał napisać, że jego juz poszła na żyletki... :lol:

Tak na pewno))) Kupujcie dalej okazji :lol: niemcy też umieją wsadzić kawałek chińskiego wynalazku do obd , żeby zatrzymać przebieg , a przed serwisem wyciągnąć :norty:

Odkupiłem. Od firmy po zakończeniu leasingu

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeździł w Holandii, tam kupiłeś? Bo widziałem go w ogłoszeniach jakiegoś handlarza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczesniej w f10 i teraz w g30 nie ma poboru oleju w silniku B47.
Opublikowano

Hej.

Przypuszczam ze w silniku b47 są klapy wirowe z uszczelką , co ile kilometrów wymieniacie taka uszczelkę z klapami ? Lub co ile km powinno się ją wymieniać ?

Dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej.

Przypuszczam ze w silniku b47 są klapy wirowe z uszczelką , co ile kilometrów wymieniacie taka uszczelkę z klapami ? Lub co ile km powinno się ją wymieniać ?

Dzięki.

W przypadku N47 to loteria,jak rozrząd.

Warto tam po prostu po zakupie zajrzeć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej.

Dzięki.

No to źle przypuszczasz. W b47 klapy są w kolektorze nie z uszczelką jak w n47...

Krzysztof
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Hej.

Dzięki.

No to źle przypuszczasz. W b47 klapy są w kolektorze nie z uszczelką jak w n47...

Czyli widzę ze co wchodzi nowa zmiana to kolejny model znowu wracają do tego co było.... ehhh

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie narazie w g31 520d 165k, ale z ciekawości jak z kolegą szukaliśmy auta dla niego, stała g31 z tym motorem i miała 309k nalotu, po leasingu, czyli 30k itp. W papierach praktycznie tylko eksploatacyjne rzeczy , wymianiany tylko zbiornik ad blue.

Wzięliśmy na jazdę próbną i autko jak w zegareczku.

• 2 tygodnie później...