Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z autem brata. Jakiś miesiąc temu auto nie chciało odpalić. Po pozostawieniu go na kilka godzin odpaliło i działało bez problemu przez ponad miesiąc.

Teraz sytuacja znów się powtórzyła. Auto przez 3 dni nie dawało się odpalić, przy czym teraz odpala normalnie.

Po sczytaniu błędów wywaliło takie jak poniżej:

1260 (układ pompy rozdzielaczowej), 1190 (zawór regulacji ciśnienia na rampie), 09F6 (zbyt niskie ciśnienie podczas uruchamiania).

Na 100% gdy auto nie chciało odpalić, nie słychać było pomp paliwa. Teraz gdy auto odpala, pompa pod fotelem pasażera włącza się na kilkadziesiąt sekund po przekręceniu kluczyka i cały czas tłoczy paliwo (na moje ucho pracuje dość głośno) - czy tak powinno być? Wydaje mi się, że powinna włączyć się na kilka sekund, dobić ciśnienie i się wyłączyć, ale mogę się mylić.

Z góry dziękuję za każdą sugestię / pomoc!

Pozdrawiam

Mały update.

Podłączyłem INPe i sprawdzałem jak zachowuje się ciśnienie na szynie. Autko jest wyraźnie słabsze i dopiero wraz ze wzrostem obrotów ciśnienie na szynie wzrasta i auto jedzie tak jak powinno.

Dodatkowo po jeździe próbnej, zapisał się taki o to błąd:

4704 Pre-supply presure monitoring

Opublikowano
No też właśnie obstawiał bym tą, ale gdzieś wyczytałem że to może być pompa w zbiorniku. I sam nie wiem którą teraz wymienić a nie chciałbym inwestować w obie :-)
Opublikowano

Zamówiona - dzisiaj do odbioru i wymiana wieczorkiem. Dam znać czy się coś poprawiło.

P.S. Wczoraj jeździłem jeszcze z podpięta inpą i obserwowałem jak zachowuje się ciśnienie wstępne. Standardowo na jałowym jest troszkę poniżej 4bar (3,7-3,8), ale w trakcie jazdy potrafi spaść nawet do 3bar...

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 bary znacznie za mało powinna dawać 5 barów

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii