Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Od nie dawna jestem posiadaczem ściąganej z Niemiec e39 523i 1998r i mam problem ze światłami postojowymi. Kiedy odpalam światła pozycyjne palą się kierunkowskazy. W poniedziałek czeka mnie przerejestrowanie auta i kontrola diagnostyczna a z tego co mi wiadome przepis mówi , że "Od 1 stycznia 2010 roku wszedł zakaz stosowania w pojazdach świateł pozycyjnych przednich,drogowych i mijania barwy żółtej." Wyczytałem na forum z innych postów że posiadam wersję usa. Z tego wiążą się moje pytania do was jak rozwiązać ten problem oraz co się zmieni po konfiguracji na europe. Dołączam zdjęcia lamp jakie posiadam.

http://pokazywarka.pl/54gzi4/

Opublikowano
Z przodu zapalają się tylko kierunkowskazy? Czy postojówki też. Jak tylko kierunki, to sprawdź żarówki postojowych. Często padają, parę razy mocniej maską i po żarówkach.
Opublikowano (edytowane)
Na pierwszym zdjęciu u góry, nad przetwornicą do ksenonu, wtyczka z dwoma pinami. Bezpośrednio pionowo nad żarówką od długich. Wypinasz ją, patrząc na zdjęcie, obracając w lewo. Są tam żarówki halogenowe H6W. Edytowane przez Robert27
Opublikowano
oki dziękuje ;) czyli w momencie kiedy założę tą żarówkę światła kierunkowskazów przestaną się świecić na światłach postojowych ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, bo w bmw jak upali się postój, to świeci kierunek.

W e46 z tyłu miałem tak że jak spalił się stop, to za stop robiły pozycyjne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

JA u siebie nic takiego nie zaobserwowałem....

Jak się spali postojowa to nic zamiast niej się nie świeci.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam lcm 3 i taki efekt.

Jak włączysz postojowe a postój będzie spalony, to zapali się kierunek, a jak włączysz normalnie mijania, to mimo spalonego postoju kierunek nie świeci.

Tak to wygląda u mnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najstarszy to chyba nawet nie był LCM tylko LM, a tam to ogólnie było biednie z dodatkowymi opcjami.
Opublikowano
U mnie jak postojowa się spali tez nic w zamian się nie świeci

Daniel nie jestem pewny,ale w tych biedniejszych LCM'ach kierunek zapali Się jako światło zastępcze,dopiero wtedy gdy spalisz postojówkę i żarówkę od dziennych. Musiał byś zrobić mały test, to powinno zadziałać na LCM II

Tak, bo w bmw jak upali się postój, to świeci kierunek.

W e46 z tyłu miałem tak że jak spalił się stop, to za stop robiły pozycyjne.

U mnie też coś podobnego kiedyś zaobserwowałem, jak wyciągałem żarówki z tyłu, tylko nie pamiętam czy nie było na odwrót, że to stop robił za pozycję

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 3 miesiące temu...