Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Co do oleju to mam dziwne odczucia po ostatniej wizycie inclusive w ASO,mianowicie pierwszy przegląd robiłem po 5 tys.km poza ASO i wlałem olej BMW ori ,kolejna wymiana przy 15tys.km również poza ASO i zdecydowałem się na Valvoline extreme 5w30,niedawno zrobili mi własnie wspomniany inclusive wlali swój fabryczny i wydaje mi sie że silnik chodzi głośniej niz na valvoline,do tej pory próbowałem w innych autach Motula i jakoś ja osobiście różnicy nigdy nie zauważyłem a tutaj jednak jest coś na rzeczy.Teraz znowu wleje 5w30 Valvo i zobacze czy rzeczywiście ciszej chodzi czy placebo :)

Bardzo możliwe. W ASO zalewają obecnie wodą (0W20), nie jest to najlepsza możliwa ochrona dla silnika...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeję temat :) Czy ktoś z Was robił dodatkową wymianę oleju przy silniku B48? Ile oleju muszę kupić? 5 litrów będzie wystarczające? Biorę pod uwagę wyłącznie olej "OEM". Jaki jest rekomendowany do B48? 5W30? Wolę się upewnić, czy wygląda to analogicznie jak w N20 :) http://allegro.pl/bmw-twin-power-turbo-longlife-04-5w30-5l-gratis-i6558243037.html ten będzie ok?
Opublikowano (edytowane)

W 430i robiłem wymianę po 2,5k km i kupiłem 5+1baniek takich jak w Twoim linku.

Jedną na ewentualne dolewki, ale nie było potrzeby. Komputer pokazuje prawidłowy poziom.

W tym tygodniu będę znów zmieniał po 12k km, a olej + filtry już kupione.

Edytowane przez no4fly

Moje auto:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=192&t=298855

http://lh3.googleusercontent.com/m5Raq8Kpe1CbyDTy05Sr1VaByThmOOElz2BFHsz3NSjoZYnlpY8CAQSROvx0TR81mmLNYj6ck3YtYjeoSNVic1oTTdlYpXJBC7W9VQ=w2400-h1350

Opublikowano
W 430i robiłem wymianę po 2,5k km i kupiłem 5+1 baniek takich jak w Twoim linku.

Jedną na ewentualne dolewki, ale nie było potrzeby. Komputer pokazuje prawidłowy poziom.

W tym tygodniu będę znów zmieniał po 12k km, a olej + filtry już kupione.

Dzięki za szybką odpowiedź :) W takim razie zamawiam 5, bo wymiana się zbliża :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5 litrów w 330i b48 mi starczyło... Ori olej + filtr + wymiana 390 zł w ASO chcieli 900 :duh: :mad2:

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
Cena absurdalna, tym bardziej, że już 2 razy wymieniałem olej u Fusa pomiędzy interwałami i nigdy nie płaciłem więcej niż 350 zł (co istotne samochód kupowałem w Inchcapie).

Mi u FUS-a udało się za 290 pln ;)

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...