Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Posiadam BMW 320d z 2007 i chciałbym zmienić troszkę swoje audio w samochodzie, ponieważ uważam, że jest bardzo kiepskie i nie wystarczające jak dla mnie.

Co chciałbym zrobić i tu wiele moich pytań:

1. Posiadam standardowe radio professional z navi, które chcę żeby zostało ze względów estetycznych. Chciałbym dorzucić wzmacniacz i zabudować subwoofer tak jak to jest na zdjęciach w google bez utraty miejsca w bagażniku. I tu moje pierwsze pytanie: Czy mogę kupić każdy jeden wzmacniacz do którego podłączyłbym subwoofer? Sygnał RCA wziąłbym z subwoofera standardowego z pod siedzenia za pomocą High-low level konverter i do tego od radia pociągnął kabel remote (chyba, że jest jakaś inna metoda lub miejsce w bagażniku gdzie ten kabel się znajduję) Czy by to działało jeżeli chodzi o bass(subwoofer).

2. Do tego wymieniłbym głośniki które znajdują się w drzwiach przód i tył np na jakieś hertz czy Alpine nie ważne jakie ale lepsze niż standardowe. Czy dało by to oczekiwany efekt lepszego dźwięku?

3. Czy jeśli bym wymienił tylko głośniki w drzwiach na jakieś markowe bez ingerencji w cokolwiek lepiej by zagrały niż standardowe?

4. Czy jeśli mam wzmacniacz standardowy w bagażniku mógłbym go wymienić po prostu na jakiś lepszy np carpower 750? i do tego podłączyć np nowy subwoofer i głośniki w drzwiach? Bo rozumiem, że jeżeli jest wzmacniacz w bagażniku to z radia tylko idzie sygnał do wzmacniacza i z wzmacniacza na głośniki w drzwiach tak ?

Proszę o porady Smile

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam też miałem problem z nagłośnieniem w e90 było tragicznie ale już jest lepiej :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aby ten system zagrał lepiej należy wymienić głośniki w drzwiach i pod fotelami na system dedykowany do BMW Plug&play (nic innego nie polecam rzeźbić bo nie pasuje) - Match dołożyć wzmacniacz, lub jeśli masz grubszy portfel warto pokusić się o DSP i wpiąć się w światłowód specjalnym interfejsem i mieć bez strat sygnał dźwięku. To samo tyczy się wszystkich nowszych modeli BMW.

Subwoofer dołożyć można zawsze.

Jest to sprawdzony zestaw i nie ma nic lepszego

Pozdrawiam !
Opublikowano

Panowie ale kolega ma inne pytanie, a ja mam podobne :)

Chodzi nam o to czy zakładając wzmacniacz do E91 pod hi low ciągnąc od głośników pod fotelami, do tego sub w bagażniku 30cm i odłączamy te dziadostwo które gra pod fotelami

Czy to zagra ? czy to da się wysterować ? wiem że wzmak ma regulację siły itd.

Oryginalne głośniki mam wymienione 4 przód + tył na u-Dimension i grają ładnie czysto ale basu nie ma dlatego rozważam takie rozwiązanie.

Może ktoś już tak zrobił ? Moim zdaniem powinno to zagrać ale wolał bym się upewnić

Opublikowano

Odłączyłem pod fotelami, założyłem 2 zestawy uDimension w drzwi 10cm + wzmacniacz i sub RE

Gra pięknie wszystko można wysterować inna bajka

Polecam

Opublikowano
Wsadź też pod fotel u-Dimension bo teraz masz dziurę w kickbasie i średnicy i nie odtwarza Ci wszystkich dźwięków, chyba że tylko techno słuchasz :)
Pozdrawiam !
Opublikowano

Po co mi dziadostwo pod fotelem jak mam z tyłu, jak się dobrze ustawi to ten kick bass mi tak nie przeszkadza, bo on jest ale mniejszy jest spoko

niebo a ziemia porównując do seryjnego stereo