Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obecnie posiadam E65 745i ale powoli już mam dość kanapowca i chce zmienić na auto z sportowym duchem. Auto musi być na co dzień ( nie jeżdżę dużo prywatnym max 10K km rocznie). Musi być na poziomie 7 a zarazem sportowe. Myślę o E63 M6 oraz Mercedesie W216 CL63 AMG. Serce przemawia za M6 ale wydaje mi się że komfort i wyposażenie jest lepsze w Mercedesie. Mercedes podobno ma problem z pneumatycznym zawieszeniem.Proszę o opinie osoby które miały do czynienia z/w autami.

Do wydania mam 90K (netto) + na pakiet startowy 15K.

Opublikowano
coś w tym zawieszeniu mercedesa może być,w zeszłym roku naprawiałem dwa mercedesy W215 z zawieszeniem ABC i w obu przypadkach zwyczajnie zgniły (przerdzewiały)przewody od zawieszenia ,ogólnie większość stalowych przewodów pod samochodem nadawała się do wymiany (korozja),żaden z nich teoretycznie nie miał przeszłości powodziowej,ale tobie pewnie bardziej chodzi o awaryjność zawieszenienia pneumatycznego,z tym miałem do czynienia tylko w w220,ale tam miechy powietrzne zużyły się raczej ze starości (chociaż rdza też bardzo lubi ten model mercedesa).
Opublikowano
Chcesz kupic W216 CL63 AMG za 90 tys zloty? Troche Cie ponioslo :mrgreen: Z tego co zerknalem teraz na szybko to ceny w DE zaczynaja sie od 40 tys. euro.
Opublikowano
Na takiego Mercedesa przygotuj 2x90k :cool2: One były niemiłosiernie drogie, mój daleki znajomy brał w leasing w 2010r i wyszło go ponad 700k :duh: nikt raczej za 1/7 takiej fury bez powodu nie sprzeda :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chcesz kupic W216 CL63 AMG za 90 tys zloty? Troche Cie ponioslo :mrgreen: Z tego co zerknalem teraz na szybko to ceny w DE zaczynaja sie od 40 tys. euro.

Oj Polska to kraj cudów. Nie zniechęcaj chłopaka. Na pewno znajdzie coś "bezwypadkowego" z USA. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
mmw z tego co patrzylem to jakies fajne zadbane to koszt 60 tys. euro :mrgreen: doliczyc akcyze itp. i ladna sumka wychodzi :D jak by nie patrzec cwierc banki :D wiec do tych 90 tys trzeba by dwojke z przodu dopisac.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja jestem zwolennikiem marki Mercedes. Odpowiedź moja jest prosta, oczywiście że Mercedes, a jeszcze wersja AMG to po prostu wisienka na torcie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oba modele znakomite o zupełnie odmiennych charakterach. Niestety ani CL63 ani M6 w takiej kwocie bym nie szukał :wink:

Ja już przywykłem do wielkiego wnętrza S klasy i w tym porównaniu M6 jest ciaśniutkim sportowym autem. W216 to bardziej krążownik. Niestety nie miałem przyjemności prowadzić by dokonać bardziej wiarygodnego porównania :D

W215 to zupełnie inna bajka jeżeli chodzi o zawieszenie. Większość problemów wyeliminowano już w drugiej połowie 2003 roku. Model W221 jak i W216 to już zupełnie nowe konstrukcje. Owszem czasami coś może się zepsuć ale nie jest to jakaś plaga

Opublikowano
CL 63 AMG do 90k zł

http://img.sadistic.pl/pics/90aad9975018.gif

hahahahhaa lepiej tego nie dalo sie ujac :mrgreen: ogolnie dobry film :D bez twarzy

Opublikowano
Oba modele znakomite o zupełnie odmiennych charakterach. Niestety ani CL63 ani M6 w takiej kwocie bym nie szukał :wink:

Ja już przywykłem do wielkiego wnętrza S klasy i w tym porównaniu M6 jest ciaśniutkim sportowym autem. W216 to bardziej krążownik. Niestety nie miałem przyjemności prowadzić by dokonać bardziej wiarygodnego porównania :D

W215 to zupełnie inna bajka jeżeli chodzi o zawieszenie. Większość problemów wyeliminowano już w drugiej połowie 2003 roku. Model W221 jak i W216 to już zupełnie nowe konstrukcje. Owszem czasami coś może się zepsuć ale nie jest to jakaś plaga

Niema co porownywac wnetrza s-klasy do m6 ,dwie odmienne klasy :mrgreen: sam obecnie szukam w221 i nawet za 90 tys nic fajnego niema :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo to są auta z innej klasy. Obudźcie się. 6tka jest oparta na 5tce a nie 7ce.

Nawiasem mówiąc dla mnie Mercedesy warte w ogóle jakiegokolwiek zainteresowania to tylko S klasa a szczególnie jej dwudrzwiowa wersja. Reszta kompletnie do mnie nie przemawia. Lubię 211tkę też, ale jej następca to też już lipa straszna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie to miałem na myśli że to inna wielkość/klasa :wink:

CL to krążownik szos, a 6 to sportowe coupe :wink: Zupełnie inne bajki.

BMW, MB czy Audi mają swoje wady i zalety. Przede wszystkim są to pojazdy o odmiennych charakterach. Każdy może wybrać według własnych preferencji.

Ja zdecydowałem się na W220 z końca produkcji. BMW E60/E65 w bezpośrednim kontakcie niestety nie przypadły mi do gustu

wars również ostatnio dla znajomego przeglądałem w221 w przedziale najtańsze-100tys zł i większość już na pierwszy rzut oka ma coś za uszami. Podobnie jak limuzyny innych marek zwykle są to auta firmowe, dużo jeżdżą i mało kto o nie dba :roll:

• 2 tygodnie później...