Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Otoz mam od 2 tyg Bmw E36 316i .. Od początku jak ja kupilem to miala czasami takie zaciecie przy 2.5 tys obrotow ale to chwilowo i dalej wkrecala sie na obrotu juz dobrze .

Myslalem ze to sredniej jakosci benzyna była tankowana.

Ale jednak to nie bylo to poniewaz zalałem do pełna na orlenie i wracajac nagle straciła moc i woda sie zagotowała.

Teraz uzupełniłem płyn chłodniczy cały układ przepompowałem zalałem od nowa i odpowietrzyłem .

Teraz nie ma problmeu z chłodzeniem .

Problem polega ze samochod normalnie odpala. fakt ma moze troche niskie obroty ale nie gasnie.. Chodzi bardzo cicho jak by nie na wszystkich cylindrach .

Lekko strzela z wydechu . a najwiekszy problem ze w ogole nie ma mocy . strasznie ciezko sie wkreca na obroty .

Wczoraj przejechałem 40 km i spalila 15 L !

Pomóżcie

Pozdrawiam !

Opublikowano

Przepływomierz lub sonda podepnij pod kompa sprawdz

To że strzela w wydech to właśnie nie przepalone paliwo

A te 15 l na 40 km to żartów sobie nie rób wychodzi prawie 40l na 100km to nie wiem co by musiało być walnięte :duh:

Opublikowano

Przepływomierz sprawdzony działa . Sonda wymieniona .. Nadal brak mocy .

Moze ktos ma jeszcze jakies pomysły ?

Opublikowano
witam, mam to samo i nie mam już pomysłów ale ostatnio jak podotykałem przewody zapłonowe to problem jakby ustąpił a dzisiaj znowu jakby powrócił. dostrzegłem również że cewka ma popękaną obudowę więc szykuje mi się wymiana cewki + przewody.mam nadzieję że problem ustąpi, sprawdź tez u siebie czy nie masz nieszczelności w dolocie-guma karbowana przy przepustnicy lubi pękać ze starości, przyjrzyj się dokładnie bo ciężko to dostrzec. a pod komputer podpinałeś?
Opublikowano
Przepływomierz sprawdzony działa . Sonda wymieniona .. Nadal brak mocy .

Moze ktos ma jeszcze jakies pomysły ?

ale sprawdziłeś też wiązkę, bo może sonda czy przepływka były dobre, a problem leży po stronie kabli

• 3 tygodnie później...