Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 7 latach przerwy chcę wrócić do BMW. Szukam E38 w benzynie w stanie perfekcyjnym, jestem w stanie zapłacić do 30 tysięcy.

Zainteresowałem się tym:

http://allegro.pl/piekna-4-4-v8-jedyna-taka-w-polsce-tylko-149-ooo-i5281095212.html

Opis tego auta i pozostałych sprzedającego iście handlarski, cud, miód i orzeszki.

A co Wy o tym aucie sądzicie? Czy wyposażenie i VIN się pokrywają?

Czy jest ktoś na forum, kto może zweryfikować wiarygodność przebiegu? Bardziej obstawiał bym na 349000 tysięcy w takim aucie, ale czasami cuda się zdarzają (kupiłem 3 miesiące temu dla żony Peugeota 206 z 1998 roku z oryginalnym potwierdzonym przebiegiem 97 tysięcy km, oczywiście cena była adekwatna do stanu i przebiegu)

Warto oglądać to auto?

Marku, 320si, możesz rzucić okiem na to auto i się wypowiedzieć odnośnie niego?

nowy dwór gdański

Opublikowano
Ja dodam tylko od siebie ze również nie wierze w taki przebieg... Odnosnie auta warto udac sie do Aso. Ogolnie w moim odczciu auto w wewnarz bardzo ladne. Widze nawet ori dywaniki ale z zewnatrz jakos mi nie podchodzi.... Ale zaraz wypowiedza sie znawcy:-)
ENJOY THE RIDE
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dziękuję Kruku, wątek przeczytany, auto i handlarz skreślone.

Widzę, że znaleźć E38 po 1998 roku w świetnym stanie nie będzie sztuką prostą.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie musisz od razu skreślać, sprawdź auto a nuż pisze prawdę :)
Opublikowano

Hmmm... No ładna, chociaż równie dobrze może mieć 100k więcej... A handlarz ma swoją historię.

Dziwne, że przez 3 lata nie było przeglądu, skoro taki wypieszczony wozik.

No i numery są dęte, bez legalizacji, więc zapewne umowa ma być "na Niemca" :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

proste że na niemca.

ale na pociechę sprzedają już z legalizacją u nas :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Marku, 320si, możesz rzucić okiem na to auto i się wypowiedzieć odnośnie niego?

Obecny :mrgreen: Przeczytałeś pewnie wszystko co wkleili koledzy o tym sprzedawcy marzeń :?: Nie sądzę aby w tym przypadku było inaczej, na zdjęciach oczywiście auto wygląda bardzo ładnie, widać jedynie brak paliwa ale to akurat u sierściuchów norma, błąd poduszki powietrznej i zdeformowany dołem airbag pasażera w desce. Brakiem podstawowej wiedzy w temacie wykazał się przy naklejeniu na tylnej lewej wnęce naklejki srs która z tyłu nigdy w tej formie klejona nie była, powinna być długa biała w kształcie prostokątu, tutaj nakleił taką samą jak z przodu :duh: dlaczego, pewnie przez tel się nie dowiesz. Tylna prawa popielniczka nie z tego auta :wink: Komora silnika :cool2: ta wersja ten przebieg i gdyby to był "prawdziwy" stan to cena w niemczech za takie auto jest bardziej w okolicy 8 a nie 4tys € ale może ma dobre dojścia :mrgreen: Niestety po tym co można poczytać o sprzedającym nie napawa to wszystko optymizmem, gdyby było blisko mnie obejrzałbym Ci to auto i wiedzielibyśmy co w trawie piszczy a tak to mogę jedynie doradzić abyś skontaktował się z kolegą DRAY i zaczął od sprawdzenia historii serwisu tego auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najciekawszy wątek o tym sprzedawcy był tutaj na forum, do rozmowy dołączyło 3-4 oszukanych, nawet ktoś z Audi.

Niestety z niewiadomych przyczyn temat został usunięty.

Opublikowano
Ale w tym temacie oczywiście znalazł się ktoś, kto nie odpuszcza i nadal jest zainteresowany. A ilu jest jeszcze takich? Auto wcześniej czy pózniej "zejdzie" :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziękuję Kruku, wątek przeczytany, auto i handlarz skreślone.

Widzę, że znaleźć E38 po 1998 roku w świetnym stanie nie będzie sztuką prostą.

Masz spory budzet, szukaj w Niemczech. W Polsce bedzie ciezko.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zauważyłem że listwa uszczelniająca drzwi kierowcy od spodu jest spuchnięta, to samo po stronie prawej z przodu. Nakładka na próg po stronie kierowcy poluzowana.

Środek bajka jak dla mnie.