Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podpowiedzcie w jaki sposób w 335i pozbyliście się błędu czujnika O2 po założeniu DP? wiem, że JB4 w opcji autoclear usuwa ten błąd, ale wtedy też nie widać żadnych innych ewentualnych błędów. Emulator O2 wydaje się być ciekawą rzeczą, ale nie można go nigdzie nabyć...
Opublikowano
Robiłeś program ? Ja mam wyłączone sondy programowo przy okazji robienia programu ( Janek z TC to ogarnia ) :D :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• 5 lat później...
Opublikowano

Żeby nie zakładać nowego tematu. Za parę dni będę wymieniał katy na downpipes. Może to śmieszne pytanie, ale downpipes przyszły ze śrubami wkręconymi w miejsce sond. Wszystkie 4 otwory są "zaślepione". No i tak zacząłem się zastanawiać po co te śruby wkręcili. Na wszystkich filmikach i w opisach montażu wkręca się wszystkie 4 sondy. Dwie najbliższe wiadomo muszą być, a te za katalizatorem i tak trzeba wyłączyć programowo.

Stąd moje pytanie, może nie wkręcać tych sond i zostawić śruby? Czy koniecznie muszą być wkręcone? Po to te śruby dali?

Machanikę sam sobię ogarnę, nie jest to trudne, tyle, że ciasno trochę, a elektronikę chwilę później będę robił (mapy, te sprawy)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
żaden "tuner" nie przyzna tego wprost, ale tzw. wyłączenie sond kontrolnych to FIKCJA w silnikach wyższych niż EURO3 :) a dlaczego.. ano dlatego, że sondy kontrolne sprawdzają AFR i wysyłają sygnał sterujący do sond regulacyjnych z informacją o "dolej" "ujmij" paliwo. W związku z czym cała operacja polega na usunięciu permanentnym błędów środowiskowych z ECU, związanych z niepoprawną pracą katalizatora :) a raczej jego braku ;) czyli błędy 29F4, 29F5. Reasumując - MUSISZ WKRĘCIĆ SONDY WSZYSTKIE.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
większość producentów dp i kolektorów sport tak robi :)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png