Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:shock: :shock: :shock:

:think:

marcins, przyznaję Ci Grand Prix w antykategorii "Wyczerpujący opis problemu" :!: :clap: :clap: :modlitwa:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Przesuwam to na dział "Spalanie i paliwa alternatywne".

marcins, nie obrażaj się za "tytuły".

Ale napisz nam ciupinkę więcej.

Jedzie chociaż normalnie twoje E30 na tym LPG :?: Muli, nie muli :?: Ma odejście, nie ma odejścia :?: Strzela w dolot :?: Gaz śmierdzi pod maską :?: Tankujesz LPG w dobrych stacjach, czy u Zdzicha za stodołą :?: :wink:

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Instalka na śrubkę, czy II generacja :?:

Opublikowano
To duże spalanie siekło ci samochodzik nagle, czy może zaczął palić powolutku, z tygodnia na tydzień, coraz więcej i więcej :?:

Opublikowano

Wyjedź to co masz w butli do końca i zatankuj LPG z pewnego źródła, na innej stacji, najlepiej jakiejś sieciowej. Popytaj znajomych co mają auta z LPG, gdzie według nich sprzedają dobry gaz. Nie ma reguły, czasem na tej samej stacji jest badziewne paliwo, ale przyzwoity LPG.

Po zatankowaniu wyczyść osadnik, gdzie zbiera się szlam z zanieczyszczeń, które zawiera LPG.

Jeżeli samochód wciąż będzie palić 17 l/100 km, to będziemy się martwić dalej.

Opublikowano
witam. jak nie pomoże to co kolega wyżej napisał, to spróbuj wymienic reduktor... ja w rekinie (silnik M20 2.0) miałem podobny problem. Nagle skoczyło mi spalanie na 20 nawet do 23 l :x ale wymieniłem reduktor i jest good... 10/100 to dobry wynik...
Opublikowano
witam tankowalem lpg gdzie tylko slyszelem ze jest dobry i nic co do reduktora tez podmienialem od kumpli po niewielkim przebiegu mowią ze silnk pada ale oleju nie bierze i ciśnienie 13 niewiem co z walkiem bo stuka czasami kasator czy to moze byc jego wina
Opublikowano

Jedź do gazowników żeby posprawdzali Ci szczelność wszystkich złączy od gazu.

Osobiście słyszałem o takim przypadki że chyba Vectra nagle zaczeła palić 20-22l gazu i okazało się że uciekał gaz ze złaczki przy elektro-zaworze

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano
mowią ze silnk pada ale oleju nie bierze i ciśnienie 13 niewiem co z walkiem bo stuka czasami kasator czy to moze byc jego wina

Ciśnienie sprężania 13.0 At. :?: Jeżeli na wszystkich cylindrach jest podobne, z różnicami max. 0.5, to spij spokojnie. Ten silnik może jeszcze długo pożyć. Popychacze hydrauliczne, nawet kończące żywot, nie mają aż takiego wpływu na spalanie.

Opublikowano
Czesc Tez mam 316 ale na gazniku m10 ... u mnie jest sypnięta membrana w reduktorze ... wymiana i po sprawie pozdrawiam
BMW to moj pierwszy i jedyny samochod.
Opublikowano
witam. Panowie chyba znalazłem ale czy to moze byc to. peknieta guma od filtra do kolektora tak ze niebyło widac Jestem po regulacji i czekam na mniejsze spalanie :dance:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety nadal to samo.Czy maze to byc wina przepływomierza mowia ze jest dobry ale benzyny tez duzo pali POMOCY z gory DZIEKUJE :(