Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowilem sprzedac to co zostalo mi z 520, ubezpieczalnia odda mi troche kasy, doloze troche kasy i mam zamiar kupic jakas inna 5tke bo tylko takie auto wchodzi w gre :)

Jaka roznica bedzie w spalaniu pomiedzy

E34 520 12V instalacja gaz II gen. a E34 525 24V rowniez w gazie (zapewne II gen,)

Koszty OC o ile wzrosna ?

I jak wyglada sprawa z kosztem czesci ?

Dzieki i za odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

z kosztami eksplotacajnymi moge sie zgodzic , ale ze spalaniem w porównianiu ze 2,5 pali mniej niz 2,0 :?: :shock:

matt moze chcesz kupic 520i rok 1992 z grudnia touring ?

Opublikowano
dzieki ale preferuje sedan, co do kosztow spalania to slyszalem ze okolo litra, 2 wiecej, ktos moze to potwierdzic z wlasnego doswiadczenia?
Opublikowano
Koszt czesci taki sam

Wyjątkiem są ceny części silnika, które w przypadku silnika M50 są wyższe niż ceny części silnika M20.

No i w silnikach M50 są już plastikowe kolektory dolotowe, a na instalacji II generacji jest jeszcze ryzyko strzałów, a co za tym idzie możliwość rozerwania kolektora dolotowego. Tak więc w gre wchodziła by sekwencja.

A zastanawiałeś się nad kupnem jakiejś 530i z silnikiem M30 :?: Ma metalowy kolektor dolotowy więc można bez problemu zamontować gaz II gen. Ubezpieczenie właściwie takie same jak dla auta z silnikiem 2,5l

Silnik ma prostszą budowę niż M50, jedyną rzeczą może być troche większe spalanie niz w silniku M50

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano

530 raczej odpada, chcialbym takie cudo ale boje sie ze niepodolam bo auto zalewam zawsze za swoje a jeszcze sie ucze,

ew. jeszcze mysle nad kupnem 520 ale z silnikiem m50, moze ktos porownac silniki m20 i m50 ? chodzi mi o dynamike, spalanie, i ew, przygody z instalacjami gazowymi,

Opublikowano

Wszystko zależy od stylu jazdy.

Właśnie wywalam od siebie z auta 2.0Vanosa i wstawiam M30 3.5L. Oczywiście montuje gaz. Ciekawe czy zmieszcze się w 20Litrach na 100km.

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
z moich doswiadczen wczesniej jeździłem M20 B25 czyli 525 12V i palił o wiele mniej niż ten co teraz mam 520 kombik z silnikiem 2 l 24 V z vanosem. Osobiście polecam 525, tak jak mówił przedmówca, mozesz liczyc sie z takim samym spalaniem lub mniejszym w szczególności w trasie. Wydaje mi sie ze 2 litrowy jest bardzo wysilony jak na ta bude i niestey trzeba mocno cisnac co wiaze sie ze wzrostem spalania. gaz II gen odradzam, jezeli bedziesz sam montował, tylko sekwęcja, co innego jak juz bedzie instalka i bedzie chodzić, bo to loteria z II gen. ja osobiście bardzo chwaliłem silniki M20, w M50 duzo słychac o hydraulice, ze cyka, z rana itp, w M20 nie było tego problemu. No ale trzeba isc do przudu, tak wiec napewno wybrałbym 525 24V niz 520 24V. W tej chwili duzo aut juz jest z sekwecja tak wiec moze instalacja gazowa odpadnie

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Wszystko zależy od stylu jazdy.

Właśnie wywalam od siebie z auta 2.0Vanosa i wstawiam M30 3.5L. Oczywiście montuje gaz. Ciekawe czy zmieszcze się w 20Litrach na 100km.

Dobry M30 3,5l (jaki mam przyjemność posiadać :twisted: ) łyka na benzynie przy normalnej jeździe z przewagą miasta 14l E98. Także nie powinieneś przekroczyć 20 l gazu, aczkolwiek przy II gen 20% mocy idzie się je.... :(

Opublikowano
Dobry M30 3,5l (jaki mam przyjemność posiadać :twisted: ) łyka na benzynie przy normalnej jeździe z przewagą miasta 14l E98. Także nie powinieneś przekroczyć 20 l gazu, aczkolwiek przy II gen 20% mocy idzie się je.... :(

Mialem okazje smigac 535i (LPG IIgen) i aby spalila 20 litrow gazu to trzeba by bylo jezdzic na 2-gim biegu po miescie :D

PZDR :cool2:

Opublikowano
aktualnie latam e34 m20 b25.Jeżdząc normalnie spala 10 litrów Pb(do3.000 rpm).Gdybym dziś kupował auto to tylko e32 v12 nie mylić z 12v
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!