Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj byłem w ASO i zaproponowali mi nowy produkt - a mianowicie Power Kit do 530d.

Za kwotę 8000 zł brutto + 3000 zł montaż dają: 210kW mocy czyli 285 KM (z 258 KM) i 600 Nm (z 560 Nm), do tego zmieniony intercooler, zmienione przednie hamulce na 17" i oczywiście na wszystko gwarancję. Twierdzą, że efekty widoczne szczególnie przy większych prędkościach

Wydało mi się to nawet sensowne (?). Ciekaw jest Waszej opinii a w szczególności bardziej doświadczonych w chiptunningu :8)

Edytowane przez kg530
Opublikowano

zmień proszę nazwę na Power Kit bo Power Kid to określenie jakiegoś dzieciaka z supermocami :mrgreen:

Jak nie masz już gwarancji to lepiej zrobić chipa u tunera niż wydawać 11k na 27KM ( :!: )

Opublikowano

Jak z hamulcami to jak za darmo. Ciekawe czy sprzedają same hamulce, wziąłbym, mam takie jak 530d.

Intercoolera też bym nie lekceważył, fajnie jest mieć wyższą moc tylko zależy jak długo możesz z niej korzystać do przegrzania silnika.

Dla mnie dobra opcja, seryjne f10 przy ostrzejszej jeździe zarówno się grzeje jak i słabo hamuje.

Ewentualnie sam możesz zamontować żeby zaoszczędzić 3k.

Opublikowano
zmień proszę nazwę na Power Kit bo Power Kid to określenie jakiegoś dzieciaka z supermocami :mrgreen:

Jak nie masz już gwarancji to lepiej zrobić chipa u tunera niż wydawać 11k na 27KM ( :!: )

Wyszło nawet zabawnie - bo jak rozumiem w Twojej opinii to dziecinada :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moim zdaniem to sensowna cena za zestaw, jeśli - jak pisze Monogramus - dają w tym lepsze hamulce. IC to bardzo fajna sprawa i u siebie będę go montował przy okazji wirusowania

Ponegocjuj cenę montażu

sent from my iPhone (sorry for typos) via Tapatalk

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
Tak - myślę, że cenę montażu można będzie zbić. Kombinuję też aby zrobić to w momencie jak mi się skończą standardowe hamulce z przodu (a moment się nieuchronnie zbliża), na które i tak przeznaczyłbym kwotę. Więc netto extra koszt też byłby odpowiednio niższy.
Opublikowano
a ja myślę, że można zrobić program za 2000 u jednego z aktywnych userow tego forum i uzyskac 300km i miec 9000 na graty do auta, a mysle ze w tych pieniadzach ogarniesz zestaw hamulcow od m5 i ic'ka od fmic.pl ;]

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co Polonez.

2k na sam program i masz 300PS i 650Nm a jak dołożysz jeszcze większy IC to pewnie i jeszcze więcej, o hamulcach nie wspominając.

Jedynym problemem będzie gwarancja jeśli jest dla Ciebie ważna.

Opublikowano
w F10 530d bez problemu wychodzi 300 KM i 650 nm , jesli nie obowiazuje gwarancja to cena troszke wysoka ... zwlaszcza ze nikt Ci nie zmierzy auta przed i po , realnego przyrostu nie poznasz , wiec to taki troche bezpieczny gotowiec od bmw ...zero ewentualnych korekt ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Intercooler w zestawie F10 530d Performance Kit to jest część o numerze: 17 51 7 812 016, normalnie występuje jako seryjny IC w 640d lub 740d.

Widziałem oba koło siebie, wielkiej rożnicy nie ma na wysokość, może 1-2 rzędy żeberek więcej, natomiast jest grubszy. Zaletą jest ze wchodzi praktycznie w miejsce starego P&P. Wielkiej zmiany nie będzie według mnie. Przy programie na pewno lepszym rozwiązaniem są te większe, zaproponowane wyżej. Nie wiem natomiast ile droższe są w stosunku do tego seryjnego z 6tki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mega dziękuję za ten post!

sent from my iPhone (sorry for typos) via Tapatalk

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Zastanawiam sięnad wzięciem pakietu o którym wspomniał kg530 bo jak za cene 8tyś i w to wliczają się hamulce to rzeczywiście bardzo dobra cena. Nie ogarniam tylko 1 rzeczy, 17 calowe hamulce. W katalogach widze tylko MP 18" i 19" układ hamulcowy. Czy 17" zawierają inne zaciski czy tylko tarcze z klockami?

kg430, w jakim aso byłeś dokładnie?

Opublikowano

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/8574917-sterownik-glowny-dde-m-performance/i55785/kL/sN

Znalazłem takie coś. Czyli jednak zaciski też wchodzą w skład zestawu natomiast wentylatora nie ma. Nie ma też napisane, że pasuje do F07 ale jestem pewien na 95%, że teżpodpasuje. Teraz pytanie jaki numer mają zaciski albo jaki wymiar ma tarcza.