Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kiedy mam F11 mam zauważyłem że jest dziwny nalot na przednich felgach, tył jest normalny... Ten nalot jest taki czarny i czuć metalem od niego. Wsadziłem palucha koło tarcz i klocków i nie ma tam tego nalotu czarnego. O co chodzi ? Tu macie zdjęcia jak to wygląda

http://images70.fotosik.pl/767/be96e041231b366bgen.jpg

http://images70.fotosik.pl/767/7d9f5aeaf26c1732gen.jpg

a tu z tyłu, felgi czyste normalne

http://images66.fotosik.pl/767/4bbf7556586b48edgen.jpg

Opublikowano
Klocki tak pylą, u mnie też przód bardziej zasyfiony. Pewnie dlatego, że klocki są dużo większe i tarcza też.
Opublikowano

Są płyny do mycia felg, ja stosuję taki "krwawiący" na czerwono, Sonaxa. Bardzo ułatwiają mycie.

Następne klocki możesz sobie kupić już takie " bezpyłowe" np. Textar Epad, albo jakieś ceramiczne. Pylą znacznie mniej, ale i tak nalot też będzie widać po jakimś czasie.

Opublikowano

Załóż klocki ceramiczne, pylenie zmniejszysz o połowę. Dodatkowo możesz zabezpieczyć felgi powłoką kwarcową lub ceramiczną, wtedy będą mniej tego pyłu przyjmowały.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
klocki były jakieś 10 tys km wymieniane, więc są jeszcze git. To co jeździć aż sie skończą i wymienić na te ceramiczne ? czy od razu reagować? I czy tarcza na tym nie ucierpi ? :shock:
Opublikowano
Przyjadę do Polski to będę działał i z hamulcami i z fotelami :) Bo tu w niemczech tragedia coś robić. Wymiana,klocków z tarczami cały komplet+ części to rząd 1100 Euro : :D :D
Opublikowano
To co jeździć aż sie skończą i wymienić na te ceramiczne ? czy od razu reagować? I czy tarcza na tym nie ucierpi ? :shock:

Czy ty uważasz pylenie za jakiś defekt? Przecież to, że klocki pylą wiadomo nie od dziś, jak ktoś nieumiejętnie hamuje, to tego pyłu jest więcej. Klocki ceramiczne są droższe i wytrzymują trochę mniej niż standardowe, ale za to nie brudzą felg w takim stopniu.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i do tego przednie felgi się grzeją dużo mocniej, przez co wszelki brud osadza się na nich w bardziej trwały sposób. To normalne, wystarczy myć felgi systematycznie.
Opublikowano
Są płyny do mycia felg, ja stosuję taki "krwawiący" na czerwono, Sonaxa. Bardzo ułatwiają mycie.

Ja też używam tego środka i uważam, że jest rewelacyjny i mega pomocny. Do tego co drugie mycie - po umyciu i wysuszeniu felg nakładam taki nano-środek w sprayu też Sonaxa do felg - redukuje zabrudzenie, a ponadto później bród łatwiej z nich schodzi.