Skocz do zawartości

e92 Problem z uchylaniem/domykaniem szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Piszę dziś na forum ponieważ mam problem z szybami w moim e92. Dokładnie mówiąc w autach typu coupe standardowo przy otwieraniu drzwi szyba powinna opuścić się o 0,5cm a po zamknięciu drzwi dosunąć się aby wyjść/wejść za uszczelkę. U mnie oczywiście to się nie dzieje ale ogólnie szyby normalnie działają z pilota bądź z przełączników w środków. Szukałem już na forum oraz innych źródłach coś na ten temat ale nic konkretnego nie znalazłem. Może ktoś z was spotkał się z tym w e92? Ma jakieś informacje na ten temat? bądź zna jakiś dobry warsztat w Warszawie który potrafi to zrobi nie zdzierając ode mnie za wymnie pół auta :D

Opublikowano

Kolega mial to samo w E46 coupe w jednych z drzwi.

Jest tam jakis czujnik ktory ulegl uszkodzeniu (w drzwiach) - wymienil go i wszystko wrocilo do normy.

Opublikowano
  • Autor
Któryś z mechaników powiedział mi ze to zamek w drzwiach trzeba wymienić. Tylko dziwi mnie to ze zamek muszę jeden wymienić a szyby z dwóch stron tak samo nie uchylają się.
Opublikowano
  • Autor
Nikt nic nie wie w tym temacie ?
Opublikowano
Mam ten sam problem w E93,nagle szyby przestały mi działać nie wiem jaki moduł odpowiada za szyby bo sprawdził bym czy ma jakieś błedy
Opublikowano
  • Autor
Masz taki sam problem czyli ogólnie szyby Ci działają tylko uchylanie/domykanie przy otworzeniu/zamknięciu drzwi nie działa ?
Opublikowano
Masz taki sam problem czyli ogólnie szyby Ci działają tylko uchylanie/domykanie przy otworzeniu/zamknięciu drzwi nie działa ?

Dokładnie tak samo mam ,stało się tak bo miałem problem z immobilaizerem i akumulator się rozładował od tamtej pory mi nie działa,

Opublikowano

Panowie mam tak często w e81 , spróbujcie zakodować szyby , czyli wsiadamy do auta zamykamy drzwi naciskamy przełącznik lewej szyby aby opuściła się w dół i trzymamy aż usłyszymy ciche puknięcie przekaznika to samo w górę aż usłyszymy puknięcie potem otwieramy drzwi i działa uchylanie szyb , to samo z szybą pasażera .

Nie wiem czy w e92 to zadziała ale w e81 działa :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
  • Autor
U mnie to nie pomogło ;(
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam . Mialem ten sam problem w E92 , po wypieciu akumulatora .przy zamykaniu drzwi szyby sie nie dosuwaly. Wystarczy zakodowac szyby od nowa. nalezy przy przymknietych drzwiach odsunac szyby do konca i zasunac . tak kilka razy i szyba ustawi sobie wysokosc itp. pozdrawiam. sory za ortografie , brak polskiej klawiatury :wink:
Opublikowano
Miałem to samo u mnie padł moduł świateł, ale u ciebie moze tez to byc moduł komfortu. Najlepiej podjedz do serwisu lub do warsztatu robiącego tylko BMW jeśli jestes z okolic Krakowa polecam centrum BMW. Wydąłem chyba z 500zł na diagnozy pseudo elektryków a podjechałem tam i zrobili mi to od strzała:) Odrazu wydrukują ci liste modułów które beda pasowały do twojego modelu bo nie kazdy pasuje Pozdrawiam!!!