Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , Jestem tu nowy . Dzis przejechalem z rana jakies 15 km , postawilem samochod pod skosem na krawęzniku i zaczął się saczyć plyn od strony kierowcy koloru Zielonego ... duzo nie wyciekło , nie zapalila sie zadna kontrolka , a po powrocie do domu na postoju , na równym juz nic nie cieklo ... :idea:
Opublikowano

Może płyn tam pozostał po poprzednim samochodzie? Postaw go na krzywiźnie i zobacz co się będzie działo.

pzdr

Opublikowano
Zielony to płyn chłodniczy , a wyciekł dla tego , że miałeś widocznie wysoki poziom płynu i jak przejechałeś parę kilometrów to po zagrzaniu płyn zwiększył swoją objętość i jak postawiłeś auto pod skosem , to nadmiar płynu wyciekł przez wężyk odprowadzający .
Opublikowano
Ja miałem pęknięty zbiorniczek wyrównawczy - i to podobno standard, więc może to sprawdź (150zł płaciłem)
Opublikowano
wyciąg zbiorniczek wyrównawczy, sprawdź czy nie pęknięty, jak cały to wymień dwa oringi i ma chulać, a oringi dobrałem w sklepie z oringami za 4 zł i rok już nie cieknie, a wcześniej ubywało jak zaczarowane :) nagle i niewiadomo skąd :) ale kiedyś na śniegu nakapane z przodu było i namierzyłem dziada :)
Opublikowano
Pod maskę i szukaj skąd wycieka to poważna sprawa więc nie bagatelizuj. Gdybyś nie widział mokrych plam to zaschnięty płyn pozostawia białe smugi. W moim 320i 98r. pękł zbiorniczek wyrównawczy dość niedawno ale to prawdopodobnie z racji starego już korka. Polecam wymienić przede wszystkim korek na nowy oryginalny. Pozdrawiam :)
Opublikowano
Dzieki koledzy , oczywiscie ze nie zbagatelizowalem , zbiorniczek nowy i narazie sucho ;) pozdrwo Wariaty Fanatycy ! :)