Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czyli zamiast wiązki dedykowanej do F3x o numerze 61122360176 (gdzie kabel kamery jest długi i sterownik można zamontować pod kierownicą). Można zastosować wiązkę nr 61122183660 dedykowaną do F10 (gdzie kabel kamery jest krótki dlatego sterownik należy zamontować w bagażniku). Różnica w cenie jest spora 1230 vs 260 zł:

https://aso-bmw.pl/oe-bmw-wotd/365022/61122360176-dod-kpl-przew-kamery-jazdy.html

https://aso-bmw.pl/oe-bmw-wotd/364946/61122183660-dod-kpl-przew-kamery-jazdy.html

Mam pytanie odnośnie sterownika. Patrząc na realoem, do mojego F34 pasuje sterownik Valeo o numerze 66539393953, zastąpiony przez 66536994555.

Obecnie na portalu aukcyjnym są dostępne moduły Valeo o innych numerach, ale niby z opisów wynika, że też dedykowane do serii F3x.

- Czy takie moduły też będą pasować? Czy może należy zwrócić na coś uwagę, np. na wersję HW i SW?

- Czy można zamontować moduł, który obsługuje dodatkowo side view i top view, ale korzystać tylko z rear view (i podłączyć tylko tylną kamerę)? Będzie to działało poprawnie/da się normalnie zakodować?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kamera doposażona. Części ogarnąłem sam z alledrogo. Wiązka nowa z ASO. Śmiga aż miło

1c66eaf3ced2b450gen.jpg

Czy mógłbyś podsumować które elementy kupiłeś i za ile, i gdzie w końcu zamocowałeś moduł ? :)

Opublikowano
Kamera doposażona. Części ogarnąłem sam z alledrogo. Wiązka nowa z ASO. Śmiga aż miło

1c66eaf3ced2b450gen.jpg

Nie chcę Ci psuć humoru, ale gdzie masz linie pomocnicze/dynamiczne?

Opublikowano
Wiązka nowa z ASO ta od f10 do 200zl to skąd wziąłeś moduł kamery i kamerę po 200zl?
Opublikowano
Po 120 i 115 dokładnie. Szukałem i udało się znaleźć :)

Świetne ceny :) Nie widziałem nigdy za tyle.

Dobrze, że linie działają :cool2:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

mam pytanie co do kabelków jak chodzi o moduł trsvc, wiadomo mamy plusa i minusa, mamy fbas do hu i zostaje nam K-CAN h i l, instrukcja mówi żeby dopinać się do FEM, ale gdy montuje moduł w bagażniku to trzeba całe auto przelecieć, czy z tym K-CAN można gdzieś bliżej się podłączyć ? gdzie w bagażniku mogę go namierzyć, czy do REM można gdzieś się podpiąć ? szukałem informacji w tym temacie ale jakoś nie mogę nigdzie znaleźć :( ktoś pomoże ?

Opublikowano
Możesz się podpiąć gdziekolwiek chcesz jeśli chodzi o can, sprawdź tylko dokładnie na schematach że to ten kabel
Opublikowano
przecież i tak musisz puścić kable do idrive i podpiąć więc i tak będziesz musiał całe auto rozebrać do przeciągania kabli to co za problem kilka kabli więcej ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
To była kwestia długości, ale uznałem że zrobię przedłużkę i wepnę się normalnie w fem
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Są jakieś ekipy, firmy co ogarniają temat? Jaka cena takiej inwestycji części + instalacja i kodowanie ?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Na Ali za ~1K sa moduły do CarPlay i Android Auto do których można podpiąć kamerkę i będzie działać. Nie trzeba dużej nawigacji.

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Ponoć w tych chińczykach nie wszystkie opcje działają i coś się lubi zwiesić (takie opinie czytałem).

Co do kamery cofania to na tym filmiku widać, że na małym ekranie jest:

dokładnie w 1:26 - pytanie czy małe ekrany też posiadały navi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do kamery navi nie jest potrzebna. Widziałem wiele Fxx z kamerą, ale bez navi.

Ten ekran fabrycznie występował tylko w wersjach bez navi.