Skocz do zawartości

316i wydech jak wspawać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak pospawać wydech przelotowy (łuske), w które miejsce wstawić a co wyciąć?

kolektor>>Wydech środkowy>Wydech końcowy.

Proszę o jakieś sugestie

Opublikowano
Jak chcesz uzyskać ładny basowy pomruk , to w miejsce tłumika środkowego wspawaj kawał rury , a zamiast końcowego wspawaj tłumik sportowy basowy . Ewentualnie zamiast środkowego można wspawać strumienicę ( ale to już twoja wola). Znajomy wywalił wszystkie tłumiki i tylko golą rurę założył , ale tego manewru nie polecam .
Opublikowano

ludzie przestańcie z tymi strumienicami :D jakiś mit jest tego wynalazku :mrgreen: niczemu to nie służy, tak samo działa kawałek rurki pustej :P

Ja bym błagał autora tematu aby nie wieśniaczył auta głośnym wydechem który niczemu nie służy, a meczy wszystkich dookoła. Chcesz troche lepszy dzwiek i wygląd tłumika to kup dedykowany jakiś który poprawi dzwięk, a nie wstawisz jakieś wiadro albo resztki po rynnach. To już nie te czasy, panny na to nie lecą, na remizie też szacunu nie zwiekszysz. 99% ludzi patrzy z politowaniem na takie zabiegi.

szukam
Opublikowano
  • Członkowie klubu
K3mOT1989 :cool2:
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
Ludzie , zapytałem gdzie wspawać a nie czy wiocha czy jak uzyskać basowy pomruk... Wasze wypowiedzi nic mi nie pomogły w uzyskaniu jakiejkolwiek odpowiedzi..
Opublikowano
Wystarczy przeglądarka i wpisać odpowiednie hasło i masz odpowiedzi. Możesz wspawać w miejsce środkowego (kupujesz odpowiedni przelot) , lub w miejsce końcowego (też kupujesz odpowiedni tłumik) . To czy to wiocha czy nie to już nikogo nie powinno interesować . Twoje auto i twoja sprawa co z nim zrobisz (WOLNY KRAJ). Ja tylko napisałem jak najczęściej modyfikowany jest wydech , co się komu podoba ( osobiście mam seryjny wydech tylko kata wywaliłem). Należy pamiętać ,że wydech jest integralną częścią auta i jeżeli zostanie źle zestrojony z resztą to efektem może być tylko kupa hałasu . Także jak chcesz robić jakiekolwiek modyfikacje wydechu to musisz zdecydować co chcesz uzyskać . Ale może nie będę robił wiochy niech mądrzejsi się wypowiedzą !
Opublikowano
  • Autor
łuske wspawałem na miejsce tylnego wydechu, i powiem Wam że nie wyje, lecz uzyskałem ładny basowy pomruk. Nie jest ani za głośno ani za cicho, mysle jeszcze czy nie wstawić stumiennicy bo leży w garażu tylko wtedy tez pozbędę się środkowego wydechu bo właśnie tam mam plan ja wstawić