Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie czy można tylne koła unieść i rozpędzić auto tak do 60km/h i zgasić silnik? by usłyszeć czy łożysko wyje?
Opublikowano

lepiej będzie przytrzymać ręcznie z tyłu, a niech ktoś inny rozpędzi do 60 km/h, w ten sposób lepiej będziesz słyszał 'wycie' tego biednego samochodu i podczas rozpędzania na włączonym silniku i zaraz po zgaszeniu :).

3mam kciuki za pozytywne rozwiązanie problemu.

pozdrawiam.

Opublikowano
Słabo, jak koło nie ma obciążenia to nie słychać nic. Najlepiej rozpędź auto, wyjdź z niego, biegnij koło odpowiedniego koła i słuchaj czy huczy.
Opublikowano
Ale masz dziwne metody, wez poprostu przejdzedz sie autem i przejdzedz ostro po łuku niech auto sie przechyli na jedna strone jezełi skrecisz ostro w prawo i bedzie coś wyc to znaczy ze to lewe łożysko , a jezeli skrecisz w lewo i bedzie wyc to znaczy ze prawe łożysko, najprostrzy sposob na sprawdzenie :D u kolegi tak sprawdzałem i było prawe łożysko bo wyło jak skrecialiśmy w lewo ostro :D
Opublikowano
przed chwilą się przejechałem trasę 5km w jedną stronę i jadąc te 5km wycie było lekko słyszalne...ale wracając już było głośniej po puszczeniu gazu tak jak by coś musiało się rozgrzać...
Opublikowano

jezdzisz mniej tym dieslem niz niemiecki dziadek w niedziele :duh:

przegoń te kunie :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg