Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym zamówić koło pasowe alternatora i mam problem. Na BMWstore są pokazane dwa rodzaje alternatora 110A i 140/150A, czy bez wyciągania alternatora można dojść jaki siedzi (może jest jakaś reguła gdzie mocniejsze wstawiali) czy trzeba wyciągać i wtedy dobierać.
Opublikowano
No i niestety kupiłem zły, do tego modelu idzie te droższe sprzęgiełko. (140/150A)

Kto bogatemu zabroni :D

Opublikowano
ale przynajmniej dobrze się wstrzeliłem, stare sprzęgiełko nie obracało się już w żadną stronę.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy do każdej 320i idzie taki sam alternator? Bo też mam do zmiany sprzegielko ale nie mam teraz jak sprawdzić tabliczki na alternatorze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej sprawdzić po nr. VIN. Takie same samochody ale z innym wyposażeniem potrafią mieć rożny osprzęt.
Opublikowano
Opis alternatora jest z drugiej ukrytej strony , wsadz tel . Nagrywajac filmik i bedziesz mial wszystko. Co do sprzegielka to oby dwa roznia sie od siebie . 140/150 jest płaskie z zewnatrz z duzym plastikiem chroniacym srube mocujaca. Te do slabszego alternatora jest troch inne , odstaje z przodu .
Opublikowano
ina f-236528 wiecie może do ktorego alternatora pasuje ten numer sprzęgięłka ? i czy mogłb by ktoś linka podać z dokładnie takim samym sprzęgięłkiem ? bo tyle tego na necie ze ja zaraz cos złego wybiore :mrgreen: :mrgreen: