Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy a co myślicie o tej sztuce:

http://otomoto.pl/show?id=C35353328

Przebieg jest jaki jest, nie zwracam na to uwagi (to tak od razu uprzedzając komentarze na ten temat). Mam w miarę blisko, więc mógłbym podjechać i pooglądać.

Ale poprzednie auta, które tu wrzucałem, nie warte były nawet 5 km drogi :lol:

Ja niestety nie mam na tyle dużego doświadczenia, aby od razu widzieć co jest nie tak (inne lampy, kierunki, wlepki...).

Co prawda to nie 330i, na którym by mi najbardziej zależało, ale 325i też wydaje się być ok.

Opublikowano

Tak na szybko , nie jest zaznaczone ze bezwypadek, parujące lampy mogą lecz nie muszą sugerować dzwona, nie wiem czy tak naklejali naklejki od xenona - ja miałem je przyklejone od góry na pasie....

Data for vehicle identification number: WBAEV31040KL39403

Model description: 325I

Market: Europa

Type: EV31

E-Code: E46 (4FL)

Chassis: Limousine

Steering: links

Doors: 4

Engine: M54 - 2,50l (141kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Orientblau Metallic (317)

Upholstery: Standardleder/schwarz (N6SW)

Production date: 08.10.2003

Assembled in: München

Code Serienausstattung Standard Equipment

S210A

Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamic stability control

S2AAA

BMW LM Rad Ellipsoidstyling 46 BMW light alloy wheel, ellips. styl. 46

S520A

Nebelscheinwerfer Fog lights

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S550A

Bordcomputer On-board computer

S832A

Batterie im Kofferraum Battery in luggage compartment

S851A

Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S167A

Abgasnorm EU4 EU4 exhaust emissions standard

S1CAA

Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S240A

Lenkrad Leder Airbag Leather steering wheel

S249A

Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S313A

Aussenspiegel Anklappfunktion Fold-in outside mirror

S320A

Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

S354A

Frontscheibe grün Grünkeil Green windscreen, green shade band

S403A

Glasdach elektrisch Glass roof, electrical

S423A

Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A

Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A

Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S465A

Durchladesystem Through-loading system

S473A

Armlehne vorne Armrest front

S488A

Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger

S494A

Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S502A

Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A

Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A

Regensensor Rain sensor

S522A

Xenon-Licht Xenon Light

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S609A

Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S672A

CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs

S785A

Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

L801A

Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A

Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8SPA

Steuerung COP Control unit COP

P972A

Komfortpaket Comfort Package

S979A

Business-Paket II Business package II

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
nie wiem czy tak naklejali naklejki od xenona - ja miałem je przyklejone od góry na pasie....

Tak, naklejki tak naklejali. Miejsce przyklejenia zależy od fabryki. Ta e46 jest z Munchen i naklejone są poprawnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo jest tylna klapa niedomknięta albo, albo :norty: przednie reflektory to "ukochane" ZKW czyli już dawno umarły, szykuj dodatkowe 500zł na regenarację odbłyśników, przezbrojenie i poler szkieł :( samochód bezwzględnie wart obejrzenia tylko dowiedz się co z tą klapą :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spasowanie tylnej klapy do poprawki. Wygląda jak niedomknięta (a na zegarach widać, że zamknięta poprawnie).
Opublikowano
Spasowanie tylnej klapy do poprawki. Wygląda jak niedomknięta (a na zegarach widać, że zamknięta poprawnie).

Domyślam się, że oznacza to jakieś uderzenie z tyłu, czy nie koniecznie?

Spasowanie do poprawki oznacza regulację na zawiasach, czy coś grubszego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Internet Marka działa szybciej, niż mój. Jak zwykle mnie ubiegł :8)

Regulacja na odbojach i sprawa załatwiona. 30 sekund roboty. Zazwyczaj.

Czy coś grubszego? Jest tu kilku wszechwiedzących, którzy wśród kilku tysięcy swoich postów w tym dziale, w ani jednej wypowiedzi niczym nie pomogli.

I ci stwierdziliby, że bity, jak nic. Zresztą oni zaraz tu wpadną, będzie ubaw, jak zawsze. Nie pomoże, że świadomy jesteś, że może być problem z przebiegiem. Zostaniesz zjedzony żywcem, jak wielu.

Ja mogę tylko stwierdzić, że należy to miejsce dokładnie obadać na żywo.

Podobnie jak rzeczone lampy przednie. Zaparowane klosze mogą oznaczać wiele rzeczy - w tej chwili mogę podać przynajmniej kilka - nie koniecznie dzwon.

Opublikowano

Jezeli ci cena pasuje to jedz kupuj bo jezeli chcesz konkretnej wypowiedzi mało kto cos napisze o 325 polifcue z tak niskim przebiegiem .

Przebieg jak najbardzej realny , koszt sprowadzenia i oclenia to min 4 tys zł wiec zobacz na Mobile co kupisz za 3000-3500 euro

Bezwypadek sie sprzeda bezproblemu za 25 -27 tys zł z wyższym przebiegiem wierz mi .sa naszczescue jeszcze ludzie ktorzy chcą mieć dobre auta .

Dlatego jezeli nie zalezy ci na bezwypadku i sprawdzeniu vin /historia przebiegu / w aso to kupuj :cool2:

Kompromis musi byc .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Szkoda tylko, że w PL nie można chyba kupić dobrego e46 330i, bo wszystkie mają ceny od 17 do 25k, czyli z góry nic nie warte.

Pozostaje tylko czekać w takim razie na coś za 25-30k :) Może któryś z obecnie sprzedających podniesie cenę :D

Opublikowano

A skąd pewność, że ładne? Czy gdyby kosztowało 20k, to dalej byłoby ładne, czy już nie?

Widziałem go już, faktycznie wygląda dobrze (i sprzedający też raczej pewny), ale jakoś nie mogę się przekonać do automatu. I wczoraj w innym temacie też jakoś mnie nikt do niego nie przekonał...

Opublikowano
Szkoda tylko, że w PL nie można chyba kupić dobrego e46 330i, bo wszystkie mają ceny od 17 do 25k, czyli z góry nic nie warte.

Pozostaje tylko czekać w takim razie na coś za 25-30k :) Może któryś z obecnie sprzedających podniesie cenę :D

Ja mysle ze ty niewiesz co chcesz kupic i to jest problem :mrgreen: mowie poważnie ,chciałeś diesla potem pytales mnie co mam pozniej wklejasz 325i z marne grosze teraz piszesz ze dobrego 330i od 17-25 nie uda sie kupic ,powiedz co oglądałes juz? Ile samochodow widziałeś ?

Te auta ktore sie interesują niestety dalej nie tanieją a niektóre strasznie trzymają cene 325i po lifcie ładne to średni koszt 4500-6000 euro i nieważne ze e90 325 ulepa juz za tyle kupisz u Turka ja zawsze pisze o autach zadbanych i bezwypadkowych z pełna historia ,330i po lifcie jest jeszcze drozsże chyba ze miała np malowane blotniki po rdzy lub jakas przygodę nie wspomnę o cofniętym liczniku to kupisz taniej cos za cos musisz sam sobie zadać pytanie co naprawdę chcesz i ile chcesz na to wydać .

Proponuje zobacz najpierw Mobile a pozniej zobacz allegro bedzie wyglądało na to ze to niemcy biorą od nas auta i u siebie je sprzedaja drożej ,dobre auto sprzeda sie zawsze wcześniej czy pozniej .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A skąd pewność, że ładne? Czy gdyby kosztowało 20k, to dalej byłoby ładne, czy już nie?

To proste. Auto sprzedawane przez jedyną na tym forum osobę, której nie wstydzimy się polecać. Nie dlatego, że szwagier tak powiedział, tylko forumowicze od niego kupowali i każdy zawsze zadowolony. Niestety auto nie kosztuje 20k.

Nawet moje prorocze słowa o szybkim pojawieniu się mędrców tego działu się sprawdziły. Hurra :8)

Opublikowano
wiec zobacz na Mobile co kupisz za 3000-3500 euro

nie ma większego znaczenia ile kosztuje na mobile - handlujesz autami więc wiesz ,że różne są ceny. Jeśli kupujesz 2 auta na miesiąc to masz inną cenę od handlarza który np kupuje 40 aut w tygodniu...i tak można w nieskończoność ględzić.

Opublikowano
wiec zobacz na Mobile co kupisz za 3000-3500 euro

nie ma większego znaczenia ile kosztuje na mobile - handlujesz autami więc wiesz ,że różne są ceny. Jeśli kupujesz 2 auta na miesiąc to masz inną cenę od handlarza który np kupuje 40 aut w tygodniu...i tak można w nieskończoność ględzić.

Masz troche racji ale nie do konca bo bmw nie sa jednakowo traktowane jak Fiat citroen lub Ford ,kolega wizi te aura z belgi co dwa tygodnie cała Lorę i wierz mi ze tanio nigdy nie ma bmw a jezeli taniej kupi takiecauto to wiecej na nim zarobi .

Wiem to z doświadczenia ze jeżeli mam auto gorsże ale tanie to sprzedaje je szybko ,miałem kiedys takie 3xx po lifcie jezdzilo cały czas w Niemczech przy mnie wyrejestrowane i kielich był cofniety o 2 cm sprzedało sie bardzo szybko

Bo było to jedno z najtańszych na allegro w fakturze był wpis ze do naorawy lewy kielich naprawa amatorska .

I co ? Drozsże idealne stało dwa miesiace dłużej .

Opublikowano

Ja mysle ze ty niewiesz co chcesz kupic i to jest problem :mrgreen: mowie poważnie ,chciałeś diesla potem pytales mnie co mam pozniej wklejasz 325i z marne grosze teraz piszesz ze dobrego 330i od 17-25 nie uda sie kupic ,powiedz co oglądałes juz? Ile samochodow widziałeś ?

Od początku chciałem 330i. Kolega namawia mnie na 330d (sam ma 330xdA i 330xi), dlatego pytałem Was o zdanie, bo zacząłem się wahać. Ale tak stary diesel może być niebezpieczny (koszty).

W związku z tym, że 330i jest jak na lekarstwo rozszerzyłem zakres swoich poszukiwań o 325i (może coś się trafi sensownego, aczkolwiek wolałbym 330i).

Ja nie pisałem, że dobrego 330i nie da się kupić za 17-25, tylko że na allegro jest taka rozpiętość cen. A skoro uważacie w większości, że za tą cenę nie da się kupić dobrego wozu, to wnioski nasuwają się same.

Oglądałem na razie same przedlifty, bo tylko takie były w okolicy. Zanim pojadę dalej coś oglądać wole napisać na forum i zapytać. Bo często się okazuje (jak np. wczoraj z 330iA po dzwonie), że nie ma sensu wychodzić z domu, a co dopiero jechać kilkaset km i jeszcze angażować drugą osobę (sam się nie znam na tyle, aby podjąć decyzję o zakupie). Wasza pomoc i ocena póki co mnie nic nie kosztuje (bardzo za wszystkie opinie dziękuję), a często może stanowić podstawę do decyzji o zrobieniu kilkaset km w celu oglądnięcia ewentualnego bubla. Przede wszystkim jest wiele rzeczy, na które Wy zwracacie uwagę (doświadczenie), a ja nie... Pytam Was o ocenę samochodów, które są dostępne na allegro i OLX, a że akurat takie mają ceny... przykro mi, ale nie ma 330i (bez zbajerowanego M-Paka) za 30k...

Reasumując - chętnie kupiłbym dobrą 330i sedan. Niekoniecznie tanio. I niekoniecznie pilnie.

Jeszcze taka anegdotka: kolega z pracy 1,5 roku temu kupował E91 320d. Dał 36k, gdyż uznał, że najwyżej dołoży do niej 10k i będzie go to kosztowało tyle samo, co w miarę dobry inny. Wczoraj go pytałem czy jest zadowolony i ile już do niego dołożył. Okazuje się, że dołożył w sumie na początku 5k i jest bardzo zadowolony. Oczywiście jest to jedynie ciekawostka, a ja sam bym się nie pokusił na takie rozwiązanie :wink:

Opublikowano
Do 30 koła spokojnie kupisz dobre 330i czy 325i z tym ze 330i mozemiec cos malowane ,325 miałem dwue sztuki i ani jeden element nie malowany przebiegi 165-185 tys km tylko tak jak pisałem te auta sprzedaje sie długo a handlarze czasu nie maja dlatego ściagają te najtansze ktore im sie uda kupic bo sprzeaja sie szybko i bezproblemowo .
Opublikowano

Jest tu kilku wszechwiedzących, którzy wśród kilku tysięcy swoich postów w tym dziale, w ani jednej wypowiedzi niczym nie pomogli.

I ci stwierdziliby, że bity, jak nic. Zresztą oni zaraz tu wpadną, będzie ubaw, jak zawsze. Nie pomoże, że świadomy jesteś, że może być problem z przebiegiem. Zostaniesz zjedzony żywcem, jak wielu.

BRAVO za pokazanie smutnej prawdy w tym dziale :cool2:

Opublikowano

domenicos -jak masz w miarę blisko to jedz zobacz,niektórzy zanim kupią swoje upragnione potrafią zrobić masę kilometrów.

ps. dowiedz się coś o tym komisie

Opublikowano (edytowane)

Widziałem go już, faktycznie wygląda dobrze (i sprzedający też raczej pewny), ale jakoś nie mogę się przekonać do automatu. I wczoraj w innym temacie też jakoś mnie nikt do niego nie przekonał...

Też kiedyś się upierałem na manualną skrzynię, ale po czasie wolałbym automat, chyba że jest to kwestia mojego wieku. :D

Edytowane przez zent
Opublikowano

Też kiedyś się upierałem na manualną skrzynię, ale po czasie wolałbym automat, chyba że jest kwestia mojego wieku. :D

Jakby te automaty były takie dobre w e46 to nie były by tansze ,niestety ludzie chcą automaty ale w nowych autach a nie 14 letnich ,koszty naprawy sa niestety wysokie a przy manualu żadne ,skrzynie biegów ładują na zlomowcach bo sie nie psują ,mysle ze automat kupi kobieta wce46 ktora nie umie jeździć .

Opublikowano
domenicos -jak masz w miarę blisko to jedz zobacz,niektórzy zanim kupią swoje upragnione potrafią zrobić masę kilometrów.

ps. dowiedz się coś o tym komisie

Byłem, pooglądałem.

Wygląda całkiem nieźle, oczywiście był bity tył. Malowana klapa bagażnika, nadkola, wymieniony zderzak (chyba były problemy z przymocowaniem, bo pomocny przydał się drut miedziany), w bagażniku widać jakieś ślady prostowania, ale jedynie w jego tylnej części i raczej niezbyt wielkie. Malowane było również przednie prawe nadkole (pomalowane zostało przy okazji plastikowe mocowanie błotnika do nadkola, stąd łatwo widać). Ogólnie środek wygląda na zadbany. Jedynie srebrny plastik na drzwiach kierowcy wygląda jakby ktoś w długimi paznokciami miał regularnie problemy z trafieniem ręką w klamkę. Ponadto widać (widoczne również na zdjęciach w ogłoszeniu) delikatne obtarcie boczku skórzanej tapicerki na fotelu kierowcy. (nie wiem jak w 3er się to zużywa przy takim przebiegu).

Samochód był zimny i odpalił od strzała, silnik chodził równo (ale nie wiem czy prawidłowo, gdyż nie mam porównania i doświadczenia). Praca sprzęgła i skrzyni biegów ładna. Nie jeździłem nim.

Opony prawie nowe (30 tydzień 2013 r.).

Jednak są to jedynie moje spostrzeżenia jako laika, gdyż brak mi niezbędnego doświadczenia.

Opinię o komisie znalazłem jedną: http://www.komisowe.pl/malopolskie/915-c-cars-dobczyce.html

Wygląda to jak wpis niezadowolonego klienta i 3 wpisy "swoich" ludzi :)

Poniżej kilka zdjęć:

http://images69.fotosik.pl/629/35375c9c89748f51.jpg

http://images68.fotosik.pl/629/bf94b8673d47285c.jpg

http://images69.fotosik.pl/629/86c1f5624c7cc98e.jpg

http://images66.fotosik.pl/628/689909a825238983.jpg

http://images66.fotosik.pl/628/6b5b503d6ecc53a8.jpg

http://images70.fotosik.pl/628/48b7a37ae2b6959a.jpg

http://images70.fotosik.pl/628/22bcbb2c6490c6ff.jpg

http://images67.fotosik.pl/630/14f04d4e95de70b4.jpg

http://images68.fotosik.pl/629/7bb2f49d71e3a231.jpg

Opublikowano

sorry ale

w bagażniku widać jakieś ślady prostowania, ale jedynie w jego tylnej części

Samochód był zimny i odpalił od strzała, silnik chodził równo (ale nie wiem czy prawidłowo, gdyż nie mam porównania i doświadczenia). Praca sprzęgła i skrzyni biegów ładna. Nie jeździłem nim.

Opony prawie nowe (30 tydzień 2013 r.)

pewnie chińskie albo firmy krzak.

Przeczytaj jeszcze raz i zastanów się czy jest sens ładować w coś takiego dwadzieścia blaszek