Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odpal inpe, wejdź w silnik potem f5 i f6 i sprawdź doładowanie. po lewej będzie ile chce ecu a po prawej ile pompuje turbina. najlepiej jak ktoś będzie patrzył a ty będziesz jechał. No i na koniec zostaje regulacja sztangi turbo.
Opublikowano

robiłem ten test BOSHEM i na wykresie podczas jady na 3 biegu było widać braki w ładowaniu turbo.

Jak się ustawia tą sztange możesz wytłumaczyć?

Sprzedam do e90: Nerka prawa przed lift, lekko uszkodzony błotnik przed lift, Zderzak po lift z otworami na spryski

do e46: mała szybka drzwi tylnych, klamka polift,

http://olx.pl/oferta/nerka-grill-bmw-e90-prawa-CID5-ID5ZuhN.html

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Panowie czy sterownik turbiny od m47 wyjmuje się tylko razem z turbina czy da radę to zdjąć bez jej demontażu? Od dołu albo góry? Chciałem go oddać do sprawdzenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzanie go bez turbiny w tym modelu nie ma za bardzo sensu, oba te elementy powinny być sprawdzane razem.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Jak To jest z ta sztanga. Jak bedzie Sie Turbo zachowywać jak nakrętke kapturek więcej wkrece do końca w stronę turbo( widać więcej gwintu) albo jak to wykrece(minimalnie będzie widać gwint)przy jakiej pozycji działa wstawianie wczesne i przy jakiej osiągi są maksymalne.? U mnie jest prawie na max wkrecone. Vmax jest turbo idzie od 2300 obrotow
Opublikowano

Jak krecisz kapurkiem w dol do turbo to bedzie przeladowywac.

Odkrecając ku gorze bedzie wyzej wstawac i bedzie niedoladowanie (zalezy ile odkrecisz)

*Moja rada - jak masz oryginal to sam tego nieruszaj.