Skocz do zawartości

Klimatyzacja - wymiana parownika e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam, czy ktoś wymieniał parownik w tym samochodzie? Od której strony się zabrać za wyciąganie - pod maską czy od środka, strona pasażera ?

Jest nieszczelny.. Czy całość jestem w stanie wymienić sam za pomocą podstawowych narzędzi ?

Opublikowano

O matko.

Ale mam taki pomysł..

Pod maską mamy dostęp do rurek prownika - gdybym parownik przeniósł do miejsca gdzie jest akumulator ( u mnie jest pusto ) i pospawać rurki tak by pasowało.

W tej wielkiej obudowie którą rozbiera koleszka na filmiku jest więcej elementów. Co dokładnie musiałbym przenieść w komore akumulatora by działało ?

Myślę że pomysł nie jest taki zły, rozbierać pół samochodu trochę się boje a ambicja nie pozwala mi oddać tego do naprawy bo kto wie jak to poskładają.

Opublikowano
O matko.

Ale mam taki pomysł..

Pod maską mamy dostęp do rurek prownika - gdybym parownik przeniósł do miejsca gdzie jest akumulator ( u mnie jest pusto ) i pospawać rurki tak by pasowało.

W tej wielkiej obudowie którą rozbiera koleszka na filmiku jest więcej elementów. Co dokładnie musiałbym przenieść w komore akumulatora by działało ?

Myślę że pomysł nie jest taki zły, rozbierać pół samochodu trochę się boje a ambicja nie pozwala mi oddać tego do naprawy bo kto wie jak to poskładają.

Ty w ogóle wiesz do czego służy parownik?

Opublikowano
Nie wiem do czego jest parownik - prawdopodobnie chłodzi? Wszystko jest do wykonania moim zdaniem jak się dobrze pomyśli. Szukam jakiejś alternatywy na umiejscowienie go w innym miejscu. Dla tego proszę o podpowiedzi bardziej doświadczonych, czy to by miało jakiś sens zamontować gdzieś indziej i połączyć tak by działało. Na lodówkach się nie znam sory :)
Opublikowano

jaśnie pan chce przenosić parownik a nie raczy wpisac w google co to jest parownik w ukladzie klimatyzacji

komedia :norty: ja wiem ze Polak potrafi ale nie tym razem :mad2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

@user2046 hehe widze spostrzegawczość poziom expert :mrgreen: :mrgreen:

lubie to :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg