Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam sie czy kupic BMW 328ixd czy 520d xd. Mam do wydania okolo 220 tysiecy . W tym momencie jezdze Audi A4 w benzynie 211 KM.

Moj dylemat polega na tym ze zastanaiwma sie czt wybrac cos bardziej komfortowego czym do tej pory nie jezdzilem jak seria 5 ale raczej slabo wyposazonego i w dieslu 2.0xd. Czy szybsze i bardziej sportowe auto jak seria 3 w benzynie 28ixd i jeszcze go jako tako doposazyc. Co byscie polecili jako wyposazenie?

Ja mysle o M pakiecie ,automacie, zestawie stereo HK , zawieszeniu M i hamulacach M ( warto ?) .No i czy duza jest roznica i tzw komforcie pomiedzy seriami -cisza , zawieszenie etc. Czy cisza i komfort zrekompensuja mniejsza radosc z jazdy i wyposazenia. Juz bylem prawie zdecydowany na 3 ale naczytalem sie ze jest glosna w srodku i gorzej wykonana. Osobiscie zrobilem jazde testowa i duzych roznic nie widzialem - ale to byla jazda w miescie i dosyc krotka. Z przyjemnoscia przeczytam wasze opinie na temat mojego dylematu :) , ktore pomoga mi podjac decyzje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem obydwa auta i zdecydowanie polecam F10, chyba, że jesteś młodym człowiekiem dla którego najważniejsze jest prowadzenie się, lepsze czucie drogi, sztywniejsze zawieszenie itd. Jeżeli jednak cenisz komfort i jakość to bierz F10. Niestety 520dx nie ma takich fajnych osiągów, ale i tak jeździ się wystarczająco dynamicznie. Te auta generalnie dzieli dość dużo. F30 bardziej przypomina E60, tylko jest głośniejsze.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podpisuje się pod tym postem..zdecydowanie większe BMW . Inna klasa wykonania, przestrzeń , wyciszenie.

Zalezy co lubisz , gdzie jezdzisz? trasa ? miasto? Mniejsze się lepiej prowadzi- jest zwinniejsze i lepiej się nim parkuje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
F30 jest bardzo głośne przy dużych prędkościach (mam na myśli szum wiatru). głośniejsze nawet od E90, przy 170km/h już trzeba podnosić głos żeby odezwać się do pasażera z tyłu.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
f30 jest bardzo głośne przez ten szum wiatru. Poziom vw polo. Przy prędkościach autostradowych bardzo męczące.