Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od jakiegoś czasu dołożyłem sobie do swojego audio biznes wejście aux audio. wszystko zakodowałem jak opisane w forum i śmiga bardzo dobrze z tym, że gra na dużo niższym poziomie głośności niż radio czy CD. Problem ten był już poruszany, ale nikt się chyba z nim nie uporał. Pisał ktoś że ma w ustawieniach poziom głośności aux, ale ja i pewnie wielu innych tego w swoim menu nie mamy. Sprawdzałem w tym pliki MAN różne kombinacje związane z audio i aux ale nigdzie nie ma żadnego pasującego poziomu LEVEL czy VOLUME. dla przykładu znalazłem, opcję włączenia equalizera, który pojawił się w menu ale niestety nie działa, nie można regulować dostępnych w nim częstotliwości.

Prosiłbym jeśli to nie problem o jakąś podpowiedź jeśli ktoś problem taki miał i sobie z nim poradził, muślę że to jest do zrobienia tylko nie wiem gdzie szukać. Dla przykładu w audio w Skodzie superb, która ma wejście aux jest opcja regulacji jego poziomu głośności :) więc na bank jest to też e BMW.

za pomoc i wskazówki z góry dziękuję.

Opublikowano
A kto porównuje CD do AUX no chyba ze nie ma pojęcia o formacie plików z muzyka. Ja miałem ccc pro L7 i urzywalem sporadycznie aux dlatego ze zazwyczaj sa to okrojone mp3 a także zależy co podpinasz czy telefon czy mp3 player. Najlepszy dźwięk jest z płyty CD orginalenej nie nagrywanej ani kopiowanej. Nie wymagaj od aux nie wiadomo czego jesli bedziesz chciał podkręcić sile sygnału aux bedą szumy i zniekształcenia.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
wszystko się zgadza, z cd jest najlepiej. ale skoro w niektórych wersjach można regulować poziom głośności aux to i tu pewnie można to zrobić o to mi tylko chodzi. Dźwięk puszczam z samsunga Note 2
Opublikowano
Prosiłbym jeśli to nie problem o jakąś podpowiedź jeśli ktoś problem taki miał i sobie z nim poradził, muślę że to jest do zrobienia tylko nie wiem gdzie szukać. Dla przykładu w audio w Skodzie superb, która ma wejście aux jest opcja regulacji jego poziomu głośności :) więc na bank jest to też e BMW.

za pomoc i wskazówki z góry dziękuję.

Zrównania poziomu sygnału nie wysterujesz programowo. Przerabiałem to dość intensywnie. Aux jest cichym wejściem i koniec. Można sprzętowo to rozwiązać jak zrobiłem i opisałem tu :

viewtopic.php?f=92&t=260178