Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak sobie radzicie z przymarzaniem szyb? Jest to moje pierwsze auto z automatycznie opuszczajaca sie szyba podczas otwierania i po pierwszym ataku zimy mialem z tym problem. Zamarznieta szyba nie chce sie opuscic. Otworzyc drzwi jeszcze sie jakos da ale nie ma juz mowy ich spowrotem zamknac. Pozostaje czekanie az auto jakos sie nagrzeje na parkingu i odmrozi szybe. Moim zdaniem to rozwiazanie z opuszczajaca sie szyba jest mocno niedopracowane.
Opublikowano
Przestałem stosować preparaty do uszczelek.Są dość "żadkie" a uszczelka jest do pewnego stopnia higroskopijna.Stosuję raz w tygodniu wazelinę kosmetyczną.Upierdliwe to ale nie wykryłem lepszej metody.
Opublikowano

silikon smar w aerozolu,trwałość i aplikacja wyższa od wazeliny i od silikon spray,który rzeczywiście jest dobry ale efekty są dość krótkotrwałe.

inny patent,przed końcem jazdy(jakieś 5 minut) warto wychłodzić kabinę(wyłączyć ogrzewanie i uchylić okno),wtedy raczej nie powinno nic zamarznąć,stosuję od kilku lat we wszystkich moich samochodach i działa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no to pięknie.... znajomy w A5 ma ten problem ale nie wierzyłem, że spotka mnie to w BMW :(

cóż... moje 428 do lutego w warsztacie więc może całą zimę tam będzie stać i odpalę na wczesną lutową wiosnę ;)

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano

Powiem szczerze, że użytkuję A5 już prawie 4-lata i spotyka mnie to może 2-3 razy na sezon(zima).

Niczym nie pryskam i nie smaruje, auto garażowane. :?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
miałem ten problem w Maserati Granturismo ,stosowałem wychłodzenie przed postojem - mocno niekomfortowe :) ale nigdy w f07 (w Anglii też mamy poniżej zera i śniegi :) )