Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na diagnozie w serwisie wyszło mi że mam zepsuty przepływomierz . Mam problemy z rozruchem przy ujemnych temperaturach auto zapala od razu ale zaraz gaśnie dopiero za drugim albo trzecim razem pali normalnie i nie zgaśnie. Mój przepływomierz to 0 928 400 504 pytanie mam takie jaki musi być zamiennik boscha bo w serwisie powiedzieli ze o numerze z końcówką 527 i czy jak go sam wymienię to czy muszę robić aktualizację softu ????
Opublikowano
Dodam tylko że auto w 2010 roku miało robiony całkowicie nowy soft w serwisie bmw w niemczech więc nie wiem czy potrzeba robić to jeszcze raz po wymianie przepływki .
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to na pierwszy montaż szły przepływomierze BOSCHa i ten numer, który podałeś to nr BOSCHA, więc nie wiem skąd mechanik wziął informację o jakiś zamiennikach, a tym bardziej o innym numerze - szukaj takich samych numerów.

Co do softu to jeżeli był robiony na sprawnym przepływomierzu, to po wymianie na nowy powinno być ok - inaczej sprawa będzie wyglądała jeżeli zrobili soft na uwalonej/niedomagającej przepływce

Opublikowano
Właśnie poczytałem trochę w necie i wychodzi na to ze mój przepływomierz BOSCH 0 928 400 504 powinien być wymieniony na BOSCH 0 928 400 529 i że po wymianie nie potrzebna jest adaptacja. Wolę się dowiedzieć bo ten gość powiedział mi ze wymiana przepływki z wgraniem nowego softu będzie kosztować 1200 zł.Z tego co wiem to jeżeli nawet jak wymienię przepływkę sam i nie będzie ok to wystarczy sama adaptacja a nie wgrywanie całego softu.
Opublikowano
a u mnie przeplywka ma jakby wybite logo mercedesa:p bez obwodki... silnik n47
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano
Tylko pytanie czy przepływka jest odpowiedzialna też za to że mam problem z rozruchem jak temperatura spadnie po niżej zera ???
Opublikowano
Mogę mieć uwalone świece albo moduł świec i nie bedzie żadnego błędu w komuterze ???? Bo już nie wiem czy poprostu manualnie tego nie sprawdzić (świec) bo te mechaniki to tylko kompem sprawdzali. A nie chce mi sie wierzyć ze przepływka ma z tym związek ze auto odpala za 5 razem jak jest grubo poniżej zera...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witaj

kilka lat minęło od twojego postu. `czy udało ci się rozwiązać temat? mam ten sam problem i teraz również zastanawiam się nad przepływomierzem.

pozdrawiam