Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

X5 2004 duża navi z czytnikiem w bagarku po lewej,

mój program - soft to NAVI nr. SW 4-1/00, w ustawieniach mam oczywiście widok 3D i wsio od mistrza matimisztala na rok 2014 gra super, ale nie widzę ostrz. o radarach o których tu mówicie, chcę wgrać mapę 2015 z ostrz. głosowymi o radarach, jaki soft mam wgrać, i czy wejdzie na ten soft obecny czy muszę wrócić - wgrać do bazowego i dopiero wgrać nowy,

sory za zawr. dupy,

dziękuję i pozdro

(najlepszego dla Wszystkich w Nowym Roku).

Opublikowano
Panowie a w jakim programem najlepiej nagrać? Wszystkie te pliki na dodac na 1 płytę dvd? sorry ze banalne pytania zadaje ale się uczę :oops:

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
Panowie a w jakim programem najlepiej nagrać? Wszystkie te pliki na dodac na 1 płytę dvd? sorry ze banalne pytania zadaje ale się uczę :oops:

ImgBurn na najniższej możliwej prędkości.

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

Znajdź soft od kolegi Yaza i wystarczy jego wgranie:):)

Witam

X5 2004 duża navi z czytnikiem w bagarku po lewej,

mój program - soft to NAVI nr. SW 4-1/00, w ustawieniach mam oczywiście widok 3D i wsio od mistrza matimisztala na rok 2014 gra super, ale nie widzę ostrz. o radarach o których tu mówicie, chcę wgrać mapę 2015 z ostrz. głosowymi o radarach, jaki soft mam wgrać, i czy wejdzie na ten soft obecny czy muszę wrócić - wgrać do bazowego i dopiero wgrać nowy,

sory za zawr. dupy,

dziękuję i pozdro

(najlepszego dla Wszystkich w Nowym Roku).

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Zrobione, mapy w wersji DL wrzucone na mojego chomika (link we wcześniejszym poście)

Wysłane z mojego H60-L04

Opublikowano
A wiec tak ściągnąłem pliki rozpakowałem po rozpakowaniu mam jeden większy drugi mniejszy NAVI_DB_21691.ISO i NAV_DB_21691.MDS czy te dwa pliki mam nagrać? bo nagrałem dwa pliki na płytę DVD sony prędkości 2x i w aucie nie czyta jej hm ? co może być nie tak?

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano

:lol: Z tego co pamiętam, to nagrywamy na płytę tylko plik iso, ten drugi mały 9 KB MDS to plik systemowy potrzebny do czego innego.

pozdro

Opublikowano
Dzięki :oops: :mad2:

Opublikowano
A wiec tak ściągnąłem pliki rozpakowałem po rozpakowaniu mam jeden większy drugi mniejszy NAVI_DB_21691.ISO i NAV_DB_21691.MDS czy te dwa pliki mam nagrać? bo nagrałem dwa pliki na płytę DVD sony prędkości 2x i w aucie nie czyta jej hm ? co może być nie tak?

ten mniejszy plik jest plikiem systemowym, który umożliwia nagranie obrazu ISO zaznaczasz do nagrania z rozpakowanego folderu tylko ten większy plik

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
Jeszcze raz wielkie dzięki :cool2: jutro będę ogarniał temat

Opublikowano
No i nic ściągnąłem z pierwszego posta wersje SL nagrałem i nie czyta w aucie :? Kilka MB w plecy :duh:

Opublikowano

Aby poprawnie nagrać należ:

1. Kupić dobrą płytkę DVD-R 4,7 GB lub 9 GB w kolorze niebieskim (kolor strony nagrywania)

2. Zainstalować na kompie UltraISO lub inny podobny.

3. Otworzyć obraz płyty w tym programie.

4. Wybrać opcję wypal obraz i wypalić.

Jak dalej nie czyta to spróbować na płycie innego producenta.

Soft w nawigacji musi być updatowany do wersji V32.

Musi działać, albo laser już kiepski

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
Dzięki za wstawki, ale tak wchodzę na fora, czytam i mnie jako informatyka zastanawia czemu wrzucacie to na chomikuj a nie jakieś portale z których łatwiej i za darmo można ściągać pliki?
Opublikowano
Dobra nagrałem płytę ale z prędkością x8 dopiero chyba odczytuje w aucie bo mogłem wybrać adres lecz nie wiem czemu nie ma mniejszych miejscowości i nie wszystkie ulice w mieście hm czemu? druga sprawa mówi mi ze navi nie aktywna a drogę pokazuje o co chodzi?

Opublikowano
a da sie zrobić taką plyte na zachodnia europe i polske? na 2015

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
Dobra nagrałem płytę ale z prędkością x8 dopiero chyba odczytuje w aucie bo mogłem wybrać adres lecz nie wiem czemu nie ma mniejszych miejscowości i nie wszystkie ulice w mieście hm czemu? druga sprawa mówi mi ze navi nie aktywna a drogę pokazuje o co chodzi?

Nagraj z mniejsza prędkością to po pierwsze a jeśli nie pomoże to wina anteny GPS

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Aby poprawnie nagrać należ:

1. Kupić dobrą płytkę DVD-R 4,7 GB lub 9 GB w kolorze niebieskim (kolor strony nagrywania)

U mnie navi śmiga aż miło z mapą którą tutaj zapodał surfer30, ale jedna rzecz mi się nie zgadza z tym co napisane powyżej. Robiłem wszystko tak jak w opisie i płyty niestety lądowały w koszu z powodu komunikatu "Brak nośnika w czytniku". Problem się rozwiązał jak płytę DVD-R zastąpiłem płytką DVD+R. Za pierwszym wypaleniem od razu zadziałała. Nie wiem jak u innych ale w moim czytniku płyty "minusowe" nie są odczytywane, natomiast "plusy" chodzą OK.

Płyty firmy Verbatim, soft navi SW 4-1/01.

Poza różnica dotyczącą rodzaju płyty robiłem wszystko z instrukcjami matimisztal (kolor płyty, program itd) i zadziałało. Dzięki :D

Opublikowano

Witam,

jestem świeżą posiadaczką bmw f11 z nawigacją ece, bmw group, 101094.2.14 road map europe premium 2011 i chciałabym ją zaaktualizować do najnowszej wersji (widziałam link do strony na chomikuj z mapami w poprzednich postach:) )

czy mogłabym prosić o instrukcję jak krok po kroku to zrobić?

Dziękuję z góry:)

Pozdrawiam