Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar wymienić reflektory na soczewkowe i chciał bym też zakupić białe żarówki. I tu pytanie do was. Jakie polecacie żeby nie było tak że w noc w deszcz będzie kaplica z jazdy czy też że po 2 miesiącach zgasną na tyle że nic nie będzie widać. Pozdrawiam

Opublikowano

reflektory bez soczewki świecą lepiej niż te z soczewka.

Wiem bo w Compakcie mam bez a w Coupe mam z soczewka.

co do żarówki to philips blue vision. Godne polecenia.

40zł za 2 żarówki , Firma Osram też może być

E38 728i 1999r
Opublikowano
od kilku aut jeżdze na tungsramach i bardzo dobre zarówki. Swieco mocno i długo. Natomiast miałem blue vision i niestety 4 miesiace wytrzymały.
szukam
Opublikowano
masz różne moce tych żarówek, im kupisz mocniejsze tym bardziej białe ale i żywotność mniejsza. Ogólnie białe światło się słabo na deszcz nadaje obojętnie jaka żarówka.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Blue Vision przepalają się bardzo szybko.Światło które dają nie różni się od innych żarówek. Komplet kosztuje drogo bo powyżej 100 zł-nie warto.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
ja miałem te chyba +90 w innym aucie, swiecą ok i dość biało. Natomiast wszelkie niebieskie wstawki na żarówkach zmieniają jedynie barwe i ograniczają światło ponieważ najlepiej przepuszcza światło przezroczyste szkło. Wiec nie polecam zarowek które są całe niebieskie.
szukam
Opublikowano

ja bym brał te 120% lub 90% miałem identyczne tylko ze h4 i musze przyznac ładne siwatło barwy zimnej poprostu białe i sswieciły mozna powiedziec ze dalej od zwykłych

ps teraz mam zwykłe tungsramy w e36 i daja wystarczajace swiatło