Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam postanowiłem sam wymienić wysprzęglik ponieważ mechanik chce jeszcze raz tyle co kosztuje sam wysprzęglik. Chciałbym żeby ktoś kto już to robił opisał mi jak to zrobić gdzie szukać itd. Jest to e46 320d 150ps compact z pięcioma biegami.
Opublikowano
a skąd wiesz,że to wysprżeglik?? ja też mam kurcze ten problem tylko,że u mnie każdy bieg działa..ale wsteczny nie raz rano... ciężko wbić...
Opublikowano
a co innego skoro sprzęgło się nie ślizga ani nic po protu bieg nie wchodzi. Jak jechałem nim to jakoś tak nagle trochę ciężej wchodził bieg aż w końcu w ogóle nie dało się go wbić.
Opublikowano
Dojście od spodu auta lewa strona skrzyni mocowany na dwie śruby trzeba odkręcić przewód doprowadzający płyn hamulcowy na czas demontażu wysprzęglika możesz przewód zacisnąć odpowiednim kluczem mniej ucieknie płynu wyjmujesz stary zakładasz nowy sprawdz stan w zbiorniczku odpowietrzasz wysprzęglik i po sprawie czas pracy z kanału lub najazdów 15min :lol: