Skocz do zawartości

330D M57N Rozpoznanie elementu wydechu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako, ze sam nie posiadam 330d, a realoem tego nie wie (jest tylko rysunek starej wersji wydechu), prosze mi powiedziec, czy element najabrdziej z prawej na zdjeciu (pierwszy od strony turbiny) to katalizator?

Wiem, ze jest jeszcze jeden katalizator w ukladzie, ale ten wydech na zdjeciu go nie ma.

Jesli to jest katalizator, to moze wiecie ile mniej wiecej jest wart w skupie?

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/47/47/58/54/4747585432

Opublikowano

U mnie za turbiną jest jeszcze jeden - to jest katalizator (chyba wstępny), ulokowany jest jeszcze w komorze silnika i do niego jest podłączona sonda lambda a dalej tak jak na zdjęciu.

To o co pytasz to chyba też katalizatory.

Opublikowano

Chyba, czy na pewno? Na pewno wiem, ze od lewej sa dwa tlumiki.

To ze za turbina jest jeden to wiem :), chodzi mi o to nastepne ustrojstwo po nim (tutaj pojedynczy element, a byly tez podwojne, po jednym na kazdej rurze).

Opublikowano

Katalog bosala mi nie dziala, marix najnowsze bmw jakie ma w ofercie to E36.

Amset podobnie, w sumie maja same benzyniaki.

Ktos jeszce ze wspaniala rada, czy moze ktos posiadajacy 330d M57N mi po prostu odpowie?!

Opublikowano

Ja ma M57N z Normą Euro4 i mam jeden katalizator w komorze silnika przykręcony bezpośrednio do turbo, i dwa równolegle na dwururce za nim. Czyli razem mam 3 katalizatory. Na tym zdjęciu jest tylko jeden.

Albo jest to wydech od wersji z normą EU3 albo od silnika 184KM.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW