Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się upewnić co do kierownicy w modelach f10, f01 i f07. Czy wszystkie kierownice tzn. standard, sport, M są bliźniacze i pasują do siebie nawzajem bez problemów? Bez znaczenia z jakiego modelu pochodzi? :)

"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki za odp!

A jeszcze jedno małe pytanko, jeżeli kupie kierownice z takimi samymi przyciskami jak mam oryginalnie to nie trzeba nic kodować? Pasuje plug&play? :)

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

A czy ktoś się orientuje czy ta nowa M-pakowa kierownica od F15 podejdzie do F10 ?

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano (edytowane)

W trzecim poście jest to pytanie, w czwartym odpowiedź.

edit

nie znam wszystkich F na pamięć, tak jak napisał kolega poniżej, kierownice od serii 1,2,3,4 nie pasują do 5,6,7

Edytowane przez monogramus
Opublikowano
monogramus jemu chyba chodziło o to czy da się ją zamontować w F10, ponieważ kierownice z seri 1,2,3,4 jak wiadomo nie podchodzą do F10 mimo, że są na pierwszy rzut oka identyczne - temat już poruszałem na tym forum. Więc ciekawe jak wygląda sprawa z kierownicą z F15.
Opublikowano
W trzecim poście jest to pytanie, w czwartym odpowiedź.

edit

nie znam wszystkich F na pamięć, tak jak napisał kolega poniżej, kierownice od serii 1,2,3,4 nie pasują do 5,6,7

Nie wydaje mi się żeby F15 było serią 1,2,3 lub 4.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Podepnę się do tematu. Chciałbym zmienić kierownicę w GT5 na wersję z "łopatkami". Czyli mogę wstawić taką z F10? - pozostałe funkcje na kierownicy te same.

Zamieniam, koduję i już, czy trzeba jeszcze na coś zwrócić uwagę? Gdzieś czytałem, że trzeba również zmienić joystick, prawda?

Opublikowano

Ok. Dziękuję za odpowiedź...

Czyli da się jeździć na zwykłym joysticku a co ze zmianą softu w skrzyni? Zrobić podmiankę czy nie?

Sam joystick wygląda troszkę lepiej a względy estetyczne też są ważne ;)

Wczoraj rozmawiałem z jakimś " magikiem" i twierdził, że do pełnego zestawu trzeba wymienić kierownicę, drążek, zrobić kodowanie i zmienić soft.

Po zamianie samej kierownicy wszystko będzie działać poprawnie? Mam na myśli łopatki, EDC, drążek - niezależnie od siebie ( tak jak oryginał).

Opublikowano

Jeśli chcesz zrobić wszystko zgodnie ze sztuką i tak jak przewiduje to BMW, aby nie było żadnych błędów ( tak czy siak nie będzie się nic paliło ) to należy wymienić Lewarek ( zaadoptować go do auta, przypisać VIN, odpalić opcję sportowej skrzyni ) oraz zakodować łopatki.

Pzdr

Opublikowano

A ja aktualnie chcę wymienić w 525xd kierownicę sportową skórzaną na kierownicę m pakiet i powiedzieli w serwisie bmw że koszt to 7 tys.

Nie wiem co o tym myśleć. Ile sama kierownica może kosztować

Opublikowano

Ok. Czyli mam już jakąś wiedzę na ten temat.

W ogłoszeniach większość ofert dotyczy modelu F10, ale z tego co widziałem, to śmiało można zamawiać?

Opublikowano
Sama kiera w ASO powinna kosztować ok. 3000zł. Tak na necie podają. Bardzo drogo sobie liczą. Na Twoim miejscu poszukałbym jakieś używki w bardzo dobrym stanie na znanym portalu aukcyjnym, i zamianę przeprowadził we własnym zakresie, lub poza ASO.
Opublikowano
A ja aktualnie chcę wymienić w 525xd kierownicę sportową skórzaną na kierownicę m pakiet i powiedzieli w serwisie bmw że koszt to 7 tys.

Nie wiem co o tym myśleć. Ile sama kierownica może kosztować

Zależy o którą kierownicę pytałeś, ale raczej o tą "starą" bo za nową M-pakową co prawda bez rabatów powiedzieli ok 9tys.zł z poduszką.

Używana około 2 - 2,5tys.zł z poduszką.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nowa poduszka do f10 w serwisie kosztuje ok 3000. Poduszka do sportowej i m-pakietowej kierownicy przed LCI jest taka sama.

Nowa kierownica M-pakietowa na aledrogo kosztuje jakieś 1000 zł

Lewarek "sportowy" ok 500 zł.

Opublikowano
To chcieli Cie troszkę naciągnąć bo jeżeli chcesz zmienić ze sportowej na m-pak to nie trzeba poduszki zmienić. A cena podana przez nich jest za koło kierownicy i poduszkę. Same koło to kosz w serwisie ok. 3500 zł ale poszukaj na allegro często trafiają się nawet nowe w dobrych cenach, 1000-1500 zł
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
W bmw gazda powiedzieli że mogą wymienić na najnowszą kierownicę skórzaną m pakiet .kierownica 3500 plus 2500 poduszka która też trzeba wymienić bo jest okrągła.
Opublikowano (edytowane)
A jeżeli kupię kierownicę z ostrzeżeniem zjechania z pasa ruchu (drgającą) a u siebie nie mam tej opcji to nie będzie żadnych problemów ? Edytowane przez lewybmw1
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
W bmw gazda powiedzieli że mogą wymienić na najnowszą kierownicę skórzaną m pakiet .kierownica 3500 plus 2500 poduszka która też trzeba wymienić bo jest okrągła.

Dobra cena :)

Używaną z poduszką znajdziesz za ok 2 - 2,5tys.zł

Pzdr