Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim samochodzie co jakiś czas poajawia się gong - normalne, nie mam wyswietlacza więc usterek szukam sam. Ale od kilku dni słyszę w trakcie jazdy co ok. 100km głośnie potrójne PIK, PIK, PIK. Są to dość wysokie tony, tak, że umarłego by obudziło. Nigdy wcześniej nie słyszałem takiego sygnału i nie wiem czego dotyczy. Czyżby gong zmienił swój dźwięk. Prosze o wskazówki.
Opublikowano
.. co ok. 100km głośnie potrójne PIK, PIK, PIK. Są to dość wysokie tony, tak, że umarłego by obudziło. Nigdy wcześniej nie słyszałem takiego sygnału i nie wiem czego dotyczy.

Pełna godzina, tak ustawiłeś sobie na OBC/zegarku :mrgreen: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Potwierdzam.Pełna godzina.Pikanie spod kierownicy.Przycisk ME na obc
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
W moim samochodzie co jakiś czas poajawia się gong - normalne, nie mam wyswietlacza więc usterek szukam sam. Ale od kilku dni słyszę w trakcie jazdy co ok. 100km głośnie potrójne PIK, PIK, PIK. Są to dość wysokie tony, tak, że umarłego by obudziło. Nigdy wcześniej nie słyszałem takiego sygnału i nie wiem czego dotyczy. Czyżby gong zmienił swój dźwięk. Prosze o wskazówki.
Nie że bym krakał ale na panelu OBC jest taki mały przycisk do uruchomienia autodystrukcji :mrgreen:
  • 8 lat później...
Opublikowano

Witam.Jestem tu nowy. Samochodzik kupiłem tydzień temu. I mam z nim taki problem trochę wkurzający. Mianowicie przy dodawaniu gazu tak ostro i pod czas jazdy pika mi ten gonk z pięć razy. Oczywiście się to powtarza pod czas jazdy.

Macie może jakieś pomysły co to może być?

Pozdrawiam Mariusz.

Opublikowano
Może niekoniecznie prędkość a wysokośc obrotów, prawdopodobnie taki elektroniczno organiczny ekonomizer :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie podczas jazdy czasem występuje to 3-krotne pikanie i spowodowane jest to inspekcja oleju (w komputerze powinienem zrestartować inspekcje bo olej został wymieniony a komputer dalej pokazuje że czas to zrobić)