Skocz do zawartości

E46 330ci coupe z silnikiem 3.0d 235km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam ! Panowie właśnie rozpoczynam mały projekt auta . Mianowicie wsadzenie do E46 w coupe silnika z bmw E60 po lifcie mianowicie 3.0d 235km 57TUE2 . Silnik wstępnie już mam mieć na poniedziałek u siebie wraz ze skrzynią ZF 6hp28 od polifta E60. Fakt jest taki że mam parę braków silnik jest bez osprzętu , brakuje turbiny , alternatora,rozrusznika , egr ,kolektora dolotowego . Za to wtryski , pompa wysokiego ciśnienia , kolektor wydechowy , przepływka , wszystkie czujniki mam , instalacja kompletna , plus komputer silnika i kluczyk . Brak koła zamachowego automatu i konwertera skrzyni . Ale cena bardzo okazyjna wiec stąd ten zakup . Obecnie poszukuje bazy , czyli najlepiej anglika 330ci , najlepiej już bez silnika i skrzyni byle był w ładnym stanie . O przekładkę nawet nie pytać bo to jest tutaj najmniejszy problem , parę już E46 przełożyłem . Generalnie chciałem sie was zapytać czy ładować tam 6HP28 od polifta czy jednak zakładać manuala 6 biegowego bo już sam nie wiem . Niby joystick fajnie by wyglądał ale muszę to przemyśleć . Edytowane przez Dawid20
Opublikowano
Zakładać
manuala 6 biegowego

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
No zobaczymy z tą skrzynia . Obecnie baza będzie BMW 330ci które dziś kupiłem :) Silnik Jutro leci na allegro i później będą przymiarki silnika do kasty :)