Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Szukałem najpierw coś krajowego, ale że cena i stan techniczny były nie do zaakceptowania, wybrałem się ze znajomymi do dojczów(pod granice z Luksemburgiem). Plany i zamiary były na 330i, tyle że tam słaby wybór,a i ceny wysokie + do tego akcyza, odpuściłem sobie. Pomyślałem wezmę słabszą - trafiła się z małym przebiegiem 120 tys, 1 właściciel (kobitka, kupiła we Francji, a jeździła po Luksemburgu), ładny kolor, słabe 16. Znajomy z serwisu BMW sprawdził mi po Vin-ie, że ładnie do końca serwisowana ( ostatni wpis 03.2014r.), a więc skusiłem się i kupiłem. Jest ze mną od 15.05.2014.r

Tak wyglądała :

http://s30.postimg.org/vzapb0h6p/xxxx.jpg

Rozkodowany Vin:

Wyposażenie

S1CAA Selekcja COP ważnych pojazdów

S240A Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BFA Obr. BMW, st. le. podw. spr. 154

S321A  Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S465A System załadunku

S4AEA Podłokietnik przedni, przesuwany

S520A Lampa przeciwmgłowa

S521A Czujnik deszczu

S534A Klimatyzacja automatyczna

S540A Tempomat

S663A Radio BMW Professional

S694A Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

P7RPA Pakiet Advantage

S854A Wersja językowa, francuski

Spis dealerów, Europa

S881A Literatura pokładowa, francuski

S8SPA Sterowanie COP

S4AGA Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A Licznik kilometrów

Wymienione/zrobione:

+ 09.06.14 wymiana oleju, filtrów

+ 17.07.14 zakup kół wz 158 + opony letnie

+ 18.07.14 przyciemnienie szyb / oklejenie lamp tylnych

+ gałka m-pakiet

+ 25.09.14 wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów (Victor Reinz)

+ 05.10.14 zakup 4x zimówek (jak nowe)

+ podświetlenie tablicy rejestr. ledowe

+ 06.12.14 tłumik przelotowy o średnicy 2,5 cala zakończony końcówkami o średnicy 70 mm

+ 15.01.15 Wymiana lamp przednich : bi xenon + ringi do jazdy dziennej

+ 02.2015r. malowanie zderzaka przedniego (łuszczący się lakier- "fachowa" robota w dojczach na przykrycie rys+ polepszenie wyglądu) oraz nerek na czarny połysk

+ 10.03.15r. wymiana filtrów, oleju przy przebiegu 132 tys oraz wymiana uszczelki miski olejowej (Victor Reinz)

+ 04.15r. silniczek valvetronic

+ 05.15 montaż skrzyni basowej JBL GTO 250 RMS + wzmacniacz Clarion XR2420

+ 12.05.15 wymiana odmy oraz uszczelki podstawy filtra oleju (OEM)

+ 08.2015r. Wymiana uszczelniaczy zaworów, planowanie głowicy, komplet uszczelek, czujnik ciśnienia oleju (zabieg miał na celu wyeliminowanie zwiększone pobieranie oleju- sukces teraz jest jak książka piszę) Dzieje się tak w każdym silniku tego modelu, że w okolicach przebiegu 150 tys trzeba tą naprawę zrobić, także jak ktoś tego nie robił to będzie musiał, niestety taka przypadłość :wink:

Podczas tej samej naprawy wymieniona została dwumasa + sprzęgło (oryg Luk) + siłownik sprzęgła. Dodatkowo w skrzyni zmieniony olej i simeringi

+ 10.2015 CB radio president + plus antena

+ 12.2015 łańcuch rozrządu oraz koło pasowe + pasek

Plany:

- Oklejenie folią listw w wewnątrz

Tak wygląda obecnie :

http://s32.postimg.org/5ibvygm5x/20160510_142326.jpg

Edytowane przez sobots
Opublikowano
Super jest ten kolor!Fajne kolko i niezle wygladajace tylne lampy?Okleiles je folia?Podaj jakis przepis tez bym tak zrobil:)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Fajnie to wygląda. Mały detal a cieszy oko. Fura lux. Może jakies foty środka? Opony na Lato jakie zakupiłeś??

Dzięki :)

Zdjęcia ze środka to już raczej na wiosnę wrzucę, bo póki co nie robiłem żadnych, poza tym niema tam nic specjalnego.. powiedziałbym delikatnie że jest słabo, zwykłe fotele itp :wink:

Opony to klebery hydraxery 225/45r17, bieżnik 6mm nie mniej. Dobrze się trzymają, ale trochę je słychać, pewnie dlatego że 07r. Dobra cena była za komplet tak więc nie było co się zastanawiać, oponki były jak w gratisie :)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ha,

mam takie same felgi na zimę, uważam ,

że na tę porę roku to bardzo dobry model i w rzeczywistości duzo lepiej wyglądją

i czyści sie łatwiej niż "szprychówki" :cool2:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Ja od siebie polecam pirelli pzero. Z plusów to auto trzyma się drogi jak przyklejone. Z minusów oczywiście większe spalanie no i szybsze zużycie (ale zazwyczaj to pierwsze jest kosztem tego drugiego). Do tego ciche, i chronią ranty felg oraz mają wzmacniane boki (przy wersji nie runflat).
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Tak wygląda tył po zmianach, ale ile do zdjęcia dodaje otoczenie :wink:

http://s15.postimg.org/ttnpf1k5n/por_wnanie_ty_ok.jpg

Edytowane przez sobots
Opublikowano
Dzięki. Wydech wzorowałem właśnie na OEM, a robiłem u doctor X - Haust, który zna się na rzeczy :) i jak na R4, teraz dopiero jakoś to brzmi :8) kiedy wrzucę video.
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Dzięki Marina, dokładnie tak jak mówisz :)

Nadszedł czas na rozstanie, dlatego chętnych zapraszam do kupna :(

Opublikowano
Zapraszam do działu sprzedam, tam w temacie już dodałem link :)
Opublikowano
500zł kosztował, szczególnie jak odpalam codziennie w garażu sprawia uśmiech ;)
Opublikowano

Świetna sprawa ten wydech :cool2:

Może wiesz sprzedają wysyłkowo czy trzeba u nich zamontować?

Bo tak będę musiał poszukać speca u siebie.

Opublikowano
Z tego co wiem to też wysyła, skontaktuj się i powiedz że chcesz końcówkę wydechu taką jak u Piotrka w e90, filmik masz do wskazania. On sam też robił zdjęcia samego wydechu od spodu, także raczej zrobi identyczny jak u mnie :) Z montażem sobie poradzisz zdejmujesz oryginalny w te miejsce bez przeróbek zakładasz. Jak ktoś kiedyś będzie chciał oryginał, chwila moment i może powrócić.