Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam 91rok 1.8 m40 silnik duzo ludzi mi mowi o dziwnych odglosach silnika wszyscy jednak twierdza ze to popychacze.wsyztsko jest spoko tylko ta awaria dziala u mnie w druga strone.na zimnym silniku chodzi wsyztsko cacy a na rozgrzanym chodzi juz glosno u innych jest na odwrot co to jest ??czy to popychacze ?co robic ?pomocy
Opublikowano
witam 91rok 1.8 m40 silnik duzo ludzi mi mowi o dziwnych odglosach silnika wszyscy jednak twierdza ze to popychacze.wsyztsko jest spoko tylko ta awaria dziala u mnie w druga strone.na zimnym silniku chodzi wsyztsko cacy a na rozgrzanym chodzi juz glosno u innych jest na odwrot co to jest ??czy to popychacze ?co robic ?pomocy

a olej próbowałeś zmienić? może po prostu jest stary i jak ''woda'' :wink:

klepało ale przestało!!!
Opublikowano
mnie sie tez wydaje ze to moze byc wina oleju poniewaz te odglosy so na cieplym silniku a na zimnym jest ok.po 2 nie jestem w stanie sie dowiedziec jaki olej byl przed tem nalany ale przy kupnie smochodu gosciu podobno wymienil go na nawy mobil 15w40?i co o tym sadzicie?czy to dobry olej do mojego samochodu?jaki w ogole powinienem miec olej??
Opublikowano
no witam czytalem i z tego co przeczytalem to ludzie stosuja mobila przedewszytkim i 10w40 czy mam racje??i czym sie rozni od 15w albo 5w??
Opublikowano
Witam ja mam Castrol magnatec 10w40 półsyntetyk i nie narzekam

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano
tak czytam i stwierdzam jedna rzecz: Po co ludzie nie mający pojęcia nawet o podstawowych danych o oleju silnikowym ładują sie w BMW. Nonsens. Szkoda tylko tych wspaniałych aut !!! :mad2: :duh:
BMW 318i E30