Skocz do zawartości

Demtontaz konsoli E87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W swojej e87 chce okleic sobie listwy na konsoli,czyli ta od popielniczki i w tunelu srodkowym.

Nie wiem tylko jak to rozebrac.

Mam taka konsoke jak ta

http://www.bartex-caraudio.com.pl/images/Raida/fabryczne/BMW1-radio_climatr.jpg

Dodatkowo mam zamiar okleic galke zmiany biegow.

Czy da sie ja zdjac i rozebrac nie uszkadzajac jej?

Galka jest taka

http://mieszki.pl/photos/galka-zmiany-biegow-bmw-e90-e91-e81-e87-x1-x3-2805252171.jpg

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano

Hey!

Już też próbowałem okleić gałkę - pod znaczkiem z rozrysowanymi biegami jest śrubka Ta pokrywka jest przyklejona na taśmie dwustronnej - ciężko to wyjąć) - po jej wykręceniu można wyjąć tą srebrną część gałki. W takim wypadku nie trzeba ściągać całej gałki z lewarka zmiany biegów. Ale jakbyś chciał ją całą ściągnąć to trzeba ją b. mocno "wyrwać" do góry. Mi te oklejanie nie wyszło ponieważ po pewnym czasie pod wpływem temp. na oklejonej folii powstały brzydkie zmarszczki i całość zaczęła wyglądać beznadziejnie. W końcu polakierowałem tą srebrną część gałki (po jej wymontowaniu według wskazówek powyżej) i teaz wygląda jak nowa.

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Plastyki juz zdemontowalem.

Proszę tylko o radę na jaki kolor je pomalować?Obecnie sa ciemno-srebrne i mi średnio sie podobają.wnetrze mam czarne a samochód ciemny granat i myśle aby takie listwy pomalować albo na biała perle jak nowe samochodu maja kolor ,bądź jakis czarny w połysku lub granat jak samochód.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DSC_0292.JPG

Polecam :)

Okleina carbon kosztowała mnie 40 zł z przesyłką. Do tego 2 godzinki roboty i oto efekt

Opublikowano
  • Autor

A jak sie wykladala ta okleina na zaokraglonych profilach?Wiem ze trzeba ja podgrzewac podczas oklejania ale nie jestem pewien jak ona sie uklada.Jak mozesz zrob foto z bliska popielniczki oraz raczki od drzwi.

Czy ta okleina to carbon 4d?

Pozdrawiam i dzieki za sugestie

Opublikowano

Folia jest 3D. Układa się pięknie, wystarczy lekko podgrzać suszarką i naciągać.

Przesyłam pare zdjęć. Sorki za jakość ale już ciemno było

DSC_0293.JPG

DSC_0294.JPG

DSC_0296.JPG