Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W swojej e87 chce okleic sobie listwy na konsoli,czyli ta od popielniczki i w tunelu srodkowym.

Nie wiem tylko jak to rozebrac.

Mam taka konsoke jak ta

http://www.bartex-caraudio.com.pl/images/Raida/fabryczne/BMW1-radio_climatr.jpg

Dodatkowo mam zamiar okleic galke zmiany biegow.

Czy da sie ja zdjac i rozebrac nie uszkadzajac jej?

Galka jest taka

http://mieszki.pl/photos/galka-zmiany-biegow-bmw-e90-e91-e81-e87-x1-x3-2805252171.jpg

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano

Hey!

Już też próbowałem okleić gałkę - pod znaczkiem z rozrysowanymi biegami jest śrubka Ta pokrywka jest przyklejona na taśmie dwustronnej - ciężko to wyjąć) - po jej wykręceniu można wyjąć tą srebrną część gałki. W takim wypadku nie trzeba ściągać całej gałki z lewarka zmiany biegów. Ale jakbyś chciał ją całą ściągnąć to trzeba ją b. mocno "wyrwać" do góry. Mi te oklejanie nie wyszło ponieważ po pewnym czasie pod wpływem temp. na oklejonej folii powstały brzydkie zmarszczki i całość zaczęła wyglądać beznadziejnie. W końcu polakierowałem tą srebrną część gałki (po jej wymontowaniu według wskazówek powyżej) i teaz wygląda jak nowa.

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Plastyki juz zdemontowalem.

Proszę tylko o radę na jaki kolor je pomalować?Obecnie sa ciemno-srebrne i mi średnio sie podobają.wnetrze mam czarne a samochód ciemny granat i myśle aby takie listwy pomalować albo na biała perle jak nowe samochodu maja kolor ,bądź jakis czarny w połysku lub granat jak samochód.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak sie wykladala ta okleina na zaokraglonych profilach?Wiem ze trzeba ja podgrzewac podczas oklejania ale nie jestem pewien jak ona sie uklada.Jak mozesz zrob foto z bliska popielniczki oraz raczki od drzwi.

Czy ta okleina to carbon 4d?

Pozdrawiam i dzieki za sugestie