Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Butelkowa zieleń i bordo to klasyki ale fakt, nie do każdego pasują.

Zależy kto czego oczekuje - na pewno taki kolor dodaje inności - której na pewno nie dodaje czerń, biel, srebrny i oklapany czarny mat.

Ale szczerze - e90 m3 zieleń ... bordo m5 ... choć sam miałem kiedyś pojazd w kolorze bordo.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dorzuce coś od siebie na temat zielonych bmw, miąłem dwie zielone i naprawdę były w bardzo dobrym stanie pomimo swojego wieku. Jednak ten kolor jest ciężko zbywalny

viewtopic.php?f=134&t=166281

Zielony nie jest cieżko zbywalny on jest niesprzedawalny :cool2:

Miałem dwie i wiem cos na ten temat :mrgreen: jedna wziął sąsiad i do ściskaj jezdzi ale o bmw nic nie wie tylko to ze ma dobre materiały stwierdził ze na kolorze sie nie jezdzi :cool2:

Nigdy zielonej bmw :mad2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

z zielonym kiedys moze byc tak jak niegdys z bialym. teraz biel, czerwien(cynober) przezywaja renesans

poki co to zielone auta sie po prostu nie podobaja 99% spoleczenstwa

Opublikowano

Kiedyś sprowadzałem calbry były takie czasy :mrgreen: młodzi gniewni kupowali szły jak ciepłe bułeczki no i Kupilem idealna zielona :mad2: :duh: rok sprzedawałem bez rdzy mały przebieg :duh: a czarne szyły z wyciekami oleju zardzewiałe itp .

Co do białych to kiedyś białe były zwykle teraz mamy perle to inna bajka .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Ludzie też często myślą o dalszej odsprzedaży, więc boją się spełniać swoje marzenia o indywidualności. Gdzieś tu widziałem bordowe e92, lakier na pierwszy rzut oka identyczny jak sięgam pamięcią w Corsie B z 94', a wyglądało na BMW całkiem w porządku. Przewinęło się e46 coupe po lifcie w tej "butelkowej zieleni", albo czyms podobnym, nie wiem czy lakier ori - ale nie widziałem drugiej takiej - nie pogardziłby ;)
Opublikowano
Już o tym pisałem ale nadmienie jeszcze raz. W końcu lat 90tych auto za biały kolor już na starcie traciło minimum 20% ceny i to też jak znalazł się chętny (mało ich było, oj mało) A już BMW diesel budziło śmiech, jak można jezdzić takim autem z klekoczącym i śmierdzącym silnikiem, a teraz? Cóż świat się zmienia :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powtarzam to od dawna. Polacy nie kupują BMW bo to najlepsze samochody, tylko do pokazania się. Dlatego kolor ma dla nich takie znaczenie. Miałem dużo samochodów prywatnych i nigdy nie patrzę na kolor jak kupuję auto dla siebie. Zresztą akurat ciemnozielone kolory w BMW są naprawdę ładne. Nawet ostatnio podjechałem gdzieś pod Biedronkę i stała taka piękna, zadbana E39 przedliftowa jeszcze, w Oxfordgruen Metallic. Miałem takie dwie 525tds i 530d, obie w tym kolorze. Aż mi się przysłowiowa łezka w oku zakręciła i nie mogłem oderwać wzroku od tego samochodu. Kiedyś sobie taką E39 kupię do przejażdżek niedzielnych. :)
Opublikowano
Ludzie jeszcze nie kupią a już myślą o odsprzedaży. Trzeba brać takie jakie się podobają, a dopiero za jakiś czas myśleć jak się z takim autem bujać. W zasadzie większość kupuje nie zawsze to co chcą faktycznie mieć. Pokrętna jest mentalność Polaków w temacie kupowania i sprzedawania samochodów :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie Toyota lepsza, czy niech będzie Lexus, jak zwał tak zwał :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lexus może i fajny ale strasznie ciasny :roll: każde auto, marka, czy konkretny model ma swoje wad i zalety :wink: a co z autem z Ostrowa? Ktoś, coś?? bo zupełnie zeszliśmy z tematu :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polacy nie kupują BMW bo to najlepsze samochody
chyba jedne z lepszych, a nie najlepsze...

W skali globalnej najlepsze a jak się nie zgadzasz, to podaj jaka marka jest lepsza licząc całokształt modeli. ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem wyraźnie o marce a nie konkretnym modelu. Napisałem "globalnie". Napisałem "podaj jaka marka jest lepsza licząc całokształt modeli". A Ty mi wyjeżdżasz z jakimś SLSem czy innym AMG GT. Dlaczego nie jeździsz tym SLSem?
Opublikowano
jesli chodzi o usterkowosc, to wszystkim europejskim producentom, brakuje jeszcze do samochodow made in japan :wink:

Z tego co mi wiadomo, to tylko Mazda jest w całości montowana w Japonii, ale też nie na pewno :) Nie wiem czy ktoś kto kupuje słynną z niezawodności Toyotę Avensis wie że, montowane są tam silniki Renault 2,2 diesel. Więc jak to jest że, renówki z tym silnikiem się "psują" a w Toyocie nie :D Placebo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak, umiem i napisałem Mercedes, potem od siebie podałem tylko przykład...

No to czemu miałeś E46, teraz jeździsz F30 zamiast kolejnymi generacjami C klasy?????? :)

Ja się akurat z Tobą nie zgodzę, bo właśnie licząc całokształt modeli BMW jest zdecydowanie lepsze. A jak już podałeś przykład i8 to sorry, ale to genialne auto i to, że nie ma 3 sekund do setki nie oznacza, że nie jest super samochodem. No i wygląd. Sorry, ale porównywanie pod kątem wizualnym SLSa albo AMG GT z i8 jest śmieszne po prostu, bo Merce przy tym BMW wyglądają jakby ich stylista się dopiero uczył fachu. :) Zresztą BMW już szykuje mocniejsze i8, które pozamiata pewnie te AMG. ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ok, o gustach się nie dyskutuje. Nie odpowiedziałeś dlaczego jeździsz kolejnym BMW serii 3 a nie C klasą, którą produkuje przecież najlepszy Mercedes. ;)
Opublikowano

Tyle że c i e klasa po 2000r a przed 2006 ma obłe kształty wnętrza i tak plastikowe jak pierwsze twingo.

Toyota się skończyła po 98r

Mercedes jak weszła c klasa.

Honda po 95.

Nissan gówno i mazda moim zdaniem też - jeden gówniany plastik - pokłon za silniki po sztuce - nic więcej.

W całokształcie marki a nie modeli to bmw może z audi walczyć.

Merc jest jest już daleko za nimi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2: hehe widzę że dolałem oliwy do ognia z tym mercedesem :norty: :cool2:

Z mojej strony jako wieloletniego użytkownika zarówno aut marki bmw jak i mb mogę dodać że są to auta o zupełnie innych charakterze adresowane do zupełnie innej grupy odbiorców.

Licytowanie się które jest lepsze raczej mija się z celem. Można tak w nieskończoność np. mercedes ma prawdziwą terenówkę, a bmw motocykle, mercedes jest 3x wygodniejszy, a bmw 3x lepiej się prowadzi. Właśnie dlatego lubię te marki bo są zupełnie inne :cool2: a takie bzdurne licytowanie to pamiętam z wczesnych lat podstawówki... kto jest mocniejszy rambo czy terminator :norty: :wink: :roll:

Opublikowano

Nawet nie licytowanie, ale od lat wszelkie porównania klasy premium, czy porówniania po 5 modeli, to właśnie audi, bmw, mercedes.

Nie raz tak było w wielu gazetach - najczęściej po 3 a żadziej po 2.

OStatnio tylko jakoś dorzucili porcha macana do porównania - i dobrz w sumie.

Mi fanatyzmu zarzucić akurat nie można.

Opublikowano
Mazdy, subaru i toyoty z benzynowymi silnikami to auta praktycznie bezobsługowe i na tym tle nie mają konkurencji w Europie. Koniec kropka . Nowe Mercedesy sprzedają się swietnie, ale jak z trwałością to czas zweryfikuje. Mogą się podobać bo porównajmy np nową C,CLS czy S class do odpowiedników z BMW ....średnio bawarczycy tu wypadają niestety