Skocz do zawartości

BMW 530d automat M57. zwiększyło się spalanie.pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Komputer był? Paliwem Ci nie leje gdzieś na lewo?

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
kom był i niby wszystko jest w najlepszym porządku. wczesciej to znaczy jakies 2 tyg temu na kompie pokazywało 8.5 9.2 max. a teraz wyzeruje kompa i samochód stoi to spalanie rosnie do 14 w miejscu a jak jadę w trasę to spadnie do 11i nizej nie chce
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kom był i niby wszystko jest w najlepszym porządku.

Kolego, trochę mało rzeczy piszesz, co dokładnie było sprawdzone?

Same błędy, czy wszystkie parametry silnika, takie jak doładowanie, ciśnienia paliwa, wartości przepływomierza?

Jaki komp był? Uniwersalny mały testerek czy KTS, czy może INPA, DIS?

Musimy wiedzieć coś więcej poza tym że komp był, bo w innym wypadku jedynie możemy ci kazać po kolei wymieniać wszystko przy silniku.

Osiągi się zmieniły?

Opublikowano
był dis. wszystko co napisałes było sprawdzone i jest w normie. tylko przepływka nie była sprawdzona. więc i to trzeba bedzie podjechać i sprawdzić
Opublikowano
Nie spadła Ci także moc auta? Nie jest "mułowate"? Ja przez przypadek znalazłem zerwany wężyk podciśnienia, po pewnym czasie znalazłem drugi nieszczelny ze starości. Po naprawie auto pali ok. 1 litra mniej. Może to nie aż tak dużo ale kto wie...
Opublikowano
A obliczałeś spalanie przy dystrybutorze czy bazujesz tylko na wskazaniach kompa? jak miałeś średnią z dużej ilości km, do tego dłuższe trasy to nic dziwnego, że jak skasujesz dane i stoisz w miejscu/jeździsz po mieście to komp pokazuje takie duże wskazania.